Vyhľadávanie:

Chcú pokračovať, obdobie zmien sa nekončí

Chcú pokračovať, obdobie zmien sa nekončí

Od prvého z war roomov, na ktorých generujú akademici aj študenti FMMR nové nápady, uplynul takmer rok

Písal sa 6. marec 2018, keď sa na pôde Fakulty materiálov, metalurgie a recyklácie (FMMR) Technickej univerzity v Košiciach uskutočnil historicky prvý war room. A začal sa naozaj veľkým prekvapením. Fakulta predstavila spoluprácu s fakultou umení, a to prezentáciou pracovného stola z použitých batérií. Bol to vôbec prvý model do chystanej novej, modernej recyklačnej učebne 21. storočia, ktorá je dnes už skutočnosťou. Jeho autorom je Boris Vaitovič.

Konceptom war room-ov sa fakulta v rámci svojho re-brandingu inšpirovala spoločnosťou U. S. Steel Košice, kde jej odborníci z mnohých odborov a divíznych závodov prezentujú riešenia vedúce k zlepšeniu bezpečnosti, úspore nákladov, zvýšeniu produktivity či kvality výrobkov.   
Zamestnanci a študenti, ktorí mali záujem o rozvoj fakulty, sa pravidelne stretávali v utorky v hlavnej budove Technickej univerzity v Košiciach. Každý účastník mohol predstaviť svoje nápady a postrehy, ktorými prispel k celkovému formovaniu FMMR. A veruže to niekedy vyzeralo ako na bojisku. Veď sa diskutovalo o budúcnosti a smerovaní fakulty.

Aj vďaka war roomom bola jar 2018 pre FMMR prelomová. Počas prvého pilotného semestra sa zrodilo až 56 projektov. Cieľ bol jasný: prilákať na fakultu čo najviac šikovných študentov. Rodili sa nápady, ako ju ukázať v čo najlepšom svetle a propagovať pod novým názvom. Mnohí pedagógovia už ani neverili, že by sa podarilo splniť cieľ, a to podanie prihlášok na štúdium, avšak teraz už vieme, že bol dokonca prekonaný. Vďaka húževnatosti PR manažérky fakulty Martiny Hrubovčákovej a jej tímu sa podarilo splniť cieľ na 138 percent. Okrem eventov aj realizá­ciou tvorby novej internetovej stránky, reklamných predmetov, vďaka prezentáciám,  billboardom a aktivitám na sociálnych sieťach sa  povedomie verejnosti o FMMR zvýšilo.   

Po týchto úspechoch pokračovali war roomové  stretnutia aj od septembra 2018. Na tom otváracom  dekanka fakulty Iveta Vasková privítala rektora Technickej univerzity Stanislava Kmeťa a kvestora univerzity Marcela Behúna, vďaka ktorým sa podarilo prepájať my­šlienkové pochody z akademického prostredia a priemyslu.  Pedagógovia či študenti však tiež nepoľavili a po načerpaní nových síl chrlili nápady na ďalšie budovanie značky FMMR. Na úvodných stretnutiach bilancovali ich účastníci prvý rok fakulty s novým názvom. Nikto už nepochyboval o správnosti tohto kroku. Aj preto boli pred rektorom a manažmentom predstavené všetky úspechy, zmeny a pokroky fakulty, ktoré sa stali skutočnosťou aj vďaka war roomom, a to v publikácii Rebranding FMMR alebo prečo školstvo potrebuje marketing.

Počas celého zimného semestra 2018 boli hlavnými témami najmä zvýšenie atraktívnosti a zlepšenie podmienok štúdia na fakulte, a to realizáciou veľkých projektov: novej učebne Interactive recycling auditorium (IRA), laboratórií pre numerické simulácie-SIMET, žiaruvzdorné materiály-RefraCer, či metalografické a metalurgické laboratóriá. Žiaden z týchto prelomových projektov by sa nemohol uskutočniť bez výraznej podpory spoločnosti U. S. Steel Košice. Študenti a zamestnanci počas prebiehajúcich prác mohli priamo prispieť svojimi návrhmi a postrehmi, a tak zabezpečiť čo najlepší finálny výsledok.

Slávnostnej kolaudácie a prezentácie nových miestností na FMMR sa zúčastnil aj prezident U. S. Steel Košice Jim Bruno. Bola to vôbec jeho prvá návšteva našej fakulty. Vo svojom príhovore spomenul, že je dôležité zvyšovať  kvalitu štúdia aj formou zlepšovania podmienok pre študentov, pretože pripravení absolventi sú veľmi dôležití pre taký strategický podnik, ako je spoločnosť U. S. Steel Košice. Prezidenta taktiež potešilo, že war roomy sa na fakulte ujali a spustili proces neustáleho zlepšovania a budovania FMMR. Prisľúbil tiež svoju účasť na ich ďalšom pokračovaní, ktoré sa začne už čoskoro. Pretože obdobie zmien sa stále nekončí...

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...