Vyhľadávanie:

Čo čaká vytrvalcov

Čo čaká vytrvalcov

Tohtoročná súťaž Východoslovenská veľká cena vytrvalcov (v skratke VVCV) má za sebou už päť pretekov zo šestnástich, ktoré sú v roku 2006 zaradené do súťaže. Vo februári to bol Zimný beh Olšavskou dolinou v Blažiciach, v marci Furčianský maratón v Košiciach a začiatkom apríla Beh Hornádskou dolinou v Kysaku. V apríli sa uskutočnili štvrté preteky, a to Podvihorlatský maratón v Michalovciach a v sobotu 7. mája sa po piaty raz vytrvalci stretli v Slovenskej Kajni na behu Kajňanská desiatka.

V programe Východoslovenskej veľkej ceny vytrvalcov sa v tomto roku uskutočnia tieto ďalšie preteky: 20. mája Kúpeľná trinástka v Bardejove, 3. júna Starostovská desiatka v Hôrke, 11. júna Valalický polmaratón vo Valalikoch, 24. júna polmaratón Košice - Seňa, 2. júla Imunská pätnástka v Šarišských Michaľanoch, 9. júla Malý štrbský maratón na 31 km v Štrbe, 15. júla Hámorská dvadsiatka v Remetských Hámroch, 6. augusta Klokočovská päťka v Klokočove, 17. septembra Dvadsať mierových kilometrov okolo Spišského hradu v Spišskom Podhradí, 1. októbra MMM v Košiciach a 29. októbra Žipovská desiatka v Nižnom Žipove. Keby sa niektoré z týchto pretekov neuskutočnili, náhradnými pretekmi budú 17. júna Dopravárska desiatka v Košiciach a 9. septembra Beh Kapušanskou pláňavou vo Veľkých Kapušanoch.

Do tejto súťaže sa pretekári nemuseli prihlasovať, ale účastníkom Východoslovenskej veľkej ceny vytrvalcov 2006 sa stáva každý bežec, ktorý absolvuje aspoň jedny preteky z uvedených šestnástich. Do hodnotenia budú koncom roka zaradení len tí vytrvalci, ktorí absolvovali minimálne 6 pretekov VVCV. Do konečného vyhodnotenia sa však v prípade absolvovania viacerých než 6 pretekov započíta maximálne len 6 pretekov, na ktorých dosiahol pretekár najviac bodov. Tento súčet sa ešte zvýši o 5 bodov za každé absolvované preteky zo šestnástich. Ocenení budú prví traja z každej vekovej kategórie seniorov a najlepší junior a juniorka (ročníky narodenia 1987-1988). Muži sú rozdelení do štyroch vekových kategórií a to M-A od 20 do 39 rokov, M-B 40-49 roční, M-C 50-59 roční a M-D 60 a viac rokov. Ženy majú len jednu kategóriu (narodené 1986 a staršie).

V uplynulom roku sa víťazmi jednotlivých vekových kategórií stali u mužov do 39 rokov Pástor, do 49 rokov Tomeček, do 59 rokov Polák a nad 60 rokov Juhász. Medzi ženami zvíťazila Bílla, u juniorov Urban a z junioriek Berešová.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...