Vyhľadávanie:

Cyklisti na Jahodnej

Cyklisti na Jahodnej

Jahodná pri Košiciach je známa nielen lyžiarskym strediskom, ktoré je vyhľadávaným miestom vyznávačov rekreačného lyžovania, ale už aj horskou cyklistikou. V jej okolí sa konal 1. košický Merida bikemaratón. Bol to už 5. ročník pretekov horských cyklistov, ktorí súťažili na troch rôznych trasách v šiestich vekových kategóriách. Na štarte sa zišlo 271 vyznávačov horskej cyklistiky, ktorí bojovali na najdlhšej 88 km trati (maratón), stredne ťažkej 48 km trati (polmaratón) a na ľahkej 27 km trati (hobby).

V pestrofarebnom pelotóne boli aj zamestnanci z U. S. Steel Košice, reprezentujúci rôzne športové cyklistické kluby. A medzi silnou konkurenciou si počínali veľmi dobre, veď na 27 km trati náš Pavol Füzy zvíťazil v kategórii mužov od 40 do 49 rokov a Jozef Kaduk skončil na 8. mieste. Na tej istej trati v kategórii žien do 39 rokov obsadila Lucia Petrovičová vynikajúce 2. miesto. Na polmaratónskej trati (48 km) skončil náš Gabriel Vince medzi mužmi 19-39 rokov na 4. mieste, 42. miesto obsadil Richard Hrabčák a 43. miesto Milan Hrabčák. Na 71. priečke sa umiestnil Roman Rakučiak. V kategórii mužov 40-49 rokov obsadil Dušan Fedák 9. miesto a Pavol Lacko skončil desiaty.

Na ďalších priečkach sa z našich cyklistov umiestnili: 21. Daniel Kapák, 26. Albert Kováč, 34. Viliam Ferčák. Aj na maratóne (88 km) sme mali svojho zástupcu, a to Mareka Fediča, ktorý obsadil na tejto namáhavej trati výborné 9. miesto.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...