Vyhľadávanie:

Ďalší investor v Kechneci

Ďalší investor v Kechneci

Taliansky rodinný podnik Padovani, spracovateľ pocínovaných plechov, začne na budúci mesiac stavať v Kechneci centrum služieb pre zákazníkov zo strednej a z východnej Európy a bude 14. investorom v tamojšom priemyselnom parku (PP). V prvej etape preinvestuje päť miliónov eur, čo je asi 160 miliónov korún a ponúkne prácu približne 30 ľuďom (25 kvalifikovaným robotníkom a desiatim manažérom). Po sprevádzkovaní dvoch nových liniek na strihanie, na dodávky "just-in-time" a skladovanie pocínovaných plechov chce odberateľom, prevažne v oblasti potravinárskeho priemyslu a v stavebníctve vo východnej a strednej Európe (okrem Ruska), začať od začiatku roka 2008 ponúkať zhruba 30 tisíc ton spracovaných výrobkov ročne pri obrate približne 20 miliónov eúr, čo je viac ako 660 miliónov korún. V roku 2009 plánuje výrobu a obrat zdvojnásobiť.

Firma sa pre východ Slovenska rozhodla z viacerých dôvodov, tvrdí prezident Padovani Group Vittorio Padovani: "Oslovila nás ponuka slovenskej vlády a jej podpora zahraničným investíciám, pohľad z lietadla na PP v Kechneci, profesionálny prístup obce, najmä jej starostu Konkolya, a veľmi konkrétna možnosť pre náš závod s mnohými výhodami". V okruhu tisíc kilometrov totiž Padovani registruje viac ako sto potenciálnych odberateľov, ktorí spotrebujú ročne vyše pol milióna ton pocínovaných plechov. Netají však ani úmysel zintenzívniť spoluprácu s najväčším stredoeurópskym producentom ocele U. S. Steel Košice. "S košickými železiarňami spolupracujeme už od začiatku 90. rokov minulého storočia. Od príchodu Američanov do Košíc máme s U. S. Steel Košice veľmi pevné vzťahy. Teraz im chceme ponúknuť našich zákazníkov," dodal V. Padovani.

USSK bude jedným z viacerých európskych dodávateľov Padovani v Kechneci. "Nemáme žiadne záväzky voči investorovi. Spolupracujeme na veľmi profesionálnej úrovni od roku 1998, odkedy je naším zákazníkom a prípadné partnerstvo bude výlučne na voľnej báze. Je to jeden z našich dôležitých obchodných partnerov. Do Košíc prišiel preto, lebo USSK robí vo svete veľmi dobrú propagáciu východného Slovenska. Sú tu fantastické príležitosti pre investorov. Cesta úspechu U. S. Steel v Košiciach ich priťahuje," povedal pre Oceľ východu GM pre predaj výrobkov na technické využitie Július Lang.

Podobné centrá služieb, aké bude v Kechneci, prevádzkuje Padovani Group v Taliansku, Belgicku, Poľsku a Španielsku. Skupina zverejnila za minulý rok obrat približne 200 miliónov eúr, čo je približne 6,6 miliardy korún z predaja výrobkov z ôsmich spoločností v štyroch krajinách, kde zamestnáva 200 až 300 ľudí (v sezóne).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...