Vyhľadávanie:

Dejiny hutníctva na Slovensku

Dejiny hutníctva na Slovensku

ZHŤPaG SR vydal ďalšiu odbornú publikáciu

Dejiny hutníctva na Slovensku v súhrnnej podobe spracúva publikácia s rovnomenným názvom, ktorú počas osláv Dňa baníkov, geológov, hutníkov a naftárov v Banskej Štiavnici slávnostne uviedli do života. Slovensko - anglickú publikáciu kolektívu autorov, ktorá zachytáva dejiny slovenského hutníctva od prvých historických správ až do začiatku 21. storočia, zostavili Prof. Ing. Juraj Schmiedl, DrSc. a Ing. Luboš Weigner, CSc. Dielo, rovnako ako pred dvomi rokmi Zlatú knihu baníctva na Slovensku, vydal Zväz hutníctva, ťažobného priemyslu a geológie SR za finančnej podpory USSK.

"Vydanie publikácie sprístupňuje záujemcom súhrnné dejiny hutníctva na Slovensku a verím, že prispeje k zachovaniu histórie spracovania kovov na našom území," povedal pri prijatí publikácie do stavu baníckeho a hutníckeho Anton Jura, prezident ZHŤPaG SR. Aktu, ktorý sprevádzalo poklopkanie knihy, takzvaným fokošom, ktorý používal v minulosti banícky majster na prevzatie vykonanej práce, bol priamym účastníkom aj minister hospodárstva SR Ľubomír Jahnátek.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...