Vyhľadávanie:

Deň ako z rozprávky

Deň ako z rozprávky

Deti oslavovali svoj sviatok na Aničke

MDD
So želaním pekných zážitkov zábavné popoludnie otvoril viceprezident U. S. Steel Košice pre personalistiku a organizáciu Martin Pitorák.

Deň ako z rozprávky mohli v uplynulú nedeľu prežiť deti pri príležitosti svojho každoročného sviatku v rekreačnom areáli na Aničke. Bránou do sveta veselosti a dobrej nálady bola skutočná veľká modrá nafukovacia brána, za ktorou čakal na návštevníkov hostiteľ, sám kráľ, a nezvyčajné mestečká. Skautské, westernové, indiánske, športové, rozprávkové, mestečko fantázie... A v nich súťaže a zaujímavé programy.

"Mami, mami, poďme ku koníkom," ťahal za ruku obidvoch rodičov malý blondiačik. "Nie, radšej k Harrymu Potterovi," nevedel sa rozhodnúť, komu dať prednosť. Podobne na tom boli i ostatné dievčatká a chlapci. Lákadiel bolo neúrekom. Len si vedieť rýchlo vybrať. Plno bolo pri detskom kočovnom divadielku Drak, ktoré ako inak v rozprávkach, ponúklo príbeh o dobru a zle v podobe dvoch nevlastných sestier a čerta Tomáša. V zovretí detí sa ocitlo niekoľkokrát veľké pódium. "Pátá, pátá,..." spievalo spolu s duom Tweens publikum.

Najmä dievčatá boli zvedavé na Miss 2004 Máriu Sándorovú. Podpisy do pamätníčkov i na fotografie patrili bezpochyby k super úlovkom dňa. Rovnako ako kartičky, ktoré získavali za absolvovanie nepreberného množstva súťaží šikovnosti. "Koleno, chlpy, ponožka, stôl, topánka, obuv, nechty,..." mrmlal si popod nos jeden z návštevníkov v mestečku fantázie. "No, čo sa skrýva za týmito pomocnými slovíčkami? Jedno slovo..." pomáhala organizátorka. "Noha," vyhŕklo z chlapca. Kto si trúfol, mohol preukázať svoje vedomosti aj z cudzieho jazyka. Pre nich boli pripravené otázky z angličtiny.

V indiánskom mestečku sa urputne bojovalo v streľbe lukom na terč, vození vo fúriku, hľadaní zlata. V športovom v skákaní na skákacej lopte, v behu v obrovských gumákoch a topánkach, či v krútení rozkmitanej obruče okolo tela. Malé mamičky súťažili o najkrajšiu uspávanku pre svoju bábiku. Chlapci si medzitým vyskúšali, kto dokáže rýchlejšie vyliezť na totem. V rozprávkovom mestečku vykúzlila šikovná kreslička deťom na tvár podobu milých zvieratiek. Pre chlapcov vo veku jedenásť až pätnásť rokov bolo zaujímavé skautské mestečko... Svoje umenie predviedla i skupina historického šermu a Country & Western club Colorado. Vyšlo i počasie a tak mohli byť všetci spokojní. Deti i ich rodičia, ktorí mohli spolu prežiť príjemné chvíle a organizátori, U. S. Steel Košice a umelecká agentúra Elán, ktorá program pripravila.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...