Vyhľadávanie:

Deťom učarovala maľba na kamene

Deťom učarovala maľba na kamene

Stôl pod prístreškom na nádvorí medzevského strediska núkal pastvu pre oči. Všakovaké výkresy a výrobky z dielne Barborky, dcérky Ferdinanda a Valérie Horváthových zaradených do firemného projektu Sme s vami v pravý čas, i troch talentovaných detí z partnerského detského domova v Sečovciach Marcely, Milana a Márie len potvrdzovali, že "plenéristi" sa o svojich nasledovníkov báť nemusia. Barborka sa nám pochválila medzi prvými. Prstienkom s kamienkom, ktorý si pred vsadením do lôžka vlastnoručne vymaľovala pestrými farbami.

"Aha, aj toto je moje," ukázala na ploské kamene, ktorá sa vďaka šikovným ťahom štetca zmenili na lúku s kvetinami, lienku, rybku či srdiečko. "Ukážeme ich sestre, keď sa vráti z tábora, však," poznamenala mama. Jeden z posledných prázdninových dní, štvrtok 28. augusta, si chlapci a dievčatá užili dosýta v prítomnosti talentovaných železiarov a profesionálnych výtvarníkov na plenéri Hutníci maľujú s umelcami. Rovnako ako dospeláci dostali farby, štetce, paletu i stojanček, aby si mohli vyskúšať, okrem kreslenia obrázkov na kamene, ktoré im učarovalo, aj voľnú tvorbu priamo v prírode. A išlo im to všetkým naozaj skvelo, naučili sa veľa nových vecí. A voľný čas využili i na športovanie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...