Vyhľadávanie:

Dnes sa pre vysokoškolákov končí v U. S. Steel Košice letná stáž

Dnes sa pre vysokoškolákov končí v U. S. Steel Košice letná stáž

Prípadová štúdia dala viacerým zabrať

Dnes sa v spoločnosti U. S. Steel Košice pre vyše štyridsať vysokoškolákov končí dvojmesačná letná stáž. Skúsenosti, ktoré získali prácou vo výrobe i v odborných útvaroch, rovnako ako zručnosti nadobudnuté na manažérskych tréningoch, si veľmi cenia. Zužitkovali ich aj minulý týždeň v piatok 26. augusta dopoludnia pri prezentácii svojich riešení prípadovej štúdie. Na záver stáže, ako sa to už stalo zvykom, ju pre nich pripravil úsek viceprezidenta pre ľudské zdroje, tentoraz v spolupráci s dcérskou spoločnosťou OBAL-SERVIS, a.s. Košice. Študenti, rozdelení do siedmich tímov, sa tak popasovali s riešením problematiky reálnej firmy.

Výkony stážistov hodnotil tím, ktorý tvorili generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča, generálny riaditeľ dcérskej spoločnosti OBAL-SERVIS, a.s. Košice Jozef Kunc, obchodný riaditeľ OBAL-SERVIS, a.s. Košice Peter Bílek a riaditeľ pre Nábor a výber Gabriel Kádár. "Zvládli ste to veľmi dobre. Niektoré skupiny boli možno kreatívnejšie, išli viac do detailov, ale všetci ste využívali potrebné nástroje, medzi ktoré patrili napríklad analýza, výpočet tržieb či budúcich ziskov," prihovoril sa stážistom po ukončení prezentácií M. Polča. "Samozrejme, je to hra. Mohli ste však pri nej využiť a zúročiť všetky znalosti a zručnosti, ktoré ste získali počas stáže aj na manažérskych kurzoch zameraných na riešenie problémov, prácu v tímoch, či prezentačné zručnosti."

Komisia sa zhodla na tom, že súťažné tímy najlepšie zvládli grafickú úroveň prezentácií, ich organizáciu a štruktúru i pochopenie problému. Na druhej strane trocha pokrivkávali pri komplexnosti riešenia a schopnosti odbornej argumentácie. Aj keď treba uznať, že vhodne argumentovať na otázky týkajúce sa problematiky, ktorú stážisti poznali len týždeň, nebolo jednoduché. "Verím, že si z tejto aktivity vezmete do budúcna čo najviac," dodal M. Polča krátko pred oznámením výsledkov. Víťazom sa nakoniec stal tím číslo tri, ktorého riešenie bolo najkomplexnejšie. Pričinili sa oň Alexandra Hirková, Martin Orečný, Martin Repka, Lukáš Ondro, František Ďurovský a František Menda.

Večer sa účastníci letnej stáže stretli s prezidentom U. S. Steel Košice Davidom J. Rintoulom a manažmentom spoločnosti v Doškoľovacom stredisku v Medzeve. V mene všetkých sa za možnosť zúčastniť sa na jubilejnom desiatom ročníku letnej stáže poďakovali vedeniu firmy, mentorom i organizačnému tímu Júlia Ďumbalová a Patrik Redaj.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...