Vyhľadávanie:

Dnes šláger s Prešovom

Dnes šláger s Prešovom

Extraligoví hádzanári IS Košice zaregistrovali na palubovkách svojich súperov dve prehry po sebe

Do skončenia základnej časti hádzanárskej extraligy mužov ostáva ešte šesť kôl. Už teraz je jasné, že majstrovský tím z Prešova má taký dostatočný bodový náskok, že je víťazom základnej časti. Hádzanárom IS Košice patrí druhá priečka v tabuľke, ale bodmi sa k nim nebezpečne doťahujú mužstvá z Považskej Bystrice a Nových Zámkov. A práve s týmito dvomi celkami sa Košičania v dvoch predchádzajúcich kolách stretli. Na palubovkách týchto súperov sa im nedarilo, keď zaregistrovali dve prehry. Najprv utŕžili najvyššiu prehru v tejto sezóne (o 12 gólov) v Považskej Bystrici a cez uplynulý víkend podľahli o deväť gólov aj v Nových Zámkoch. Doplatili na slabšiu koncentráciu a nedôsledné bránenie. Veď v Nových Zámkoch nedokázali hráči IS Košice ustrážiť domáceho Mažára, ktorý zaťažil konto nášho tímu 13-timi gólmi. Z Košičanov sa strelecky najlepšie darilo reprezentantovi Tomášovi Urbanovi a Strapkovi, ktorí zhodne zaznamenali po sedem gólov.

"Po domácom víťazstve nad Hlohovcom som chlapcom prízvukoval, že v ďalších kolách nás čakajú tri náročné stretnutia so silnými súpermi," rozhovoril sa tréner mužstva Ján Hruščák a pokračoval: "V obidvoch stretnutiach sme takmer dve tretiny boli našim súperom vyrovnaným partnerom. Citeľne nám chýbali zranení hráči, v bránke Olejár, v útoku Baláž a proti Novozámčanom sa strelecky nedarilo ani nášmu kanonierovi Guzimu. V záverečných minútach obidvoch stretnutí nás nepodržali mladí, ešte neskúsení brankári. Dnes nás doma čaká ďalší z trojice silných, majstrovský Prešov, s ktorým sme v tomto roku neuspeli nielen v extralige, ale ani vo finále Slovenského pohára. Prešovčania nestratili v najvyššej hádzanárskej súťaži ani bod, nuž veľké oči na tohto súpera nemáme. Vopred sa však nevzdávame, pokúsime sa mu vzdorovať a uhrať pre nás prijateľný výsledok. Viac sa musíme sústrediť na ďalšie zápasy základnej časti, a to na súboj s ŠKP v Bratislave a doma s Bardejovom, pretože pred Považanmi a Novými Zámkami máme na druhej priečke iba päť bodový náskok."

Dnešný zápas s Prešovom sa v košickej hádzanárskej hale začína o 18. hodine.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...