Vyhľadávanie:

Dnes v play off s policajtmi

Dnes v play off s policajtmi

Hádzanári 1. MHK Košice skončili v základnej časti HIL na 8. mieste

V sobotu sa zápasmi posledného 26. kola spoločnej česko-slovenskej súťaže hádzanárov skončila jej základná časť. Hráči košického celku 1. MHK sa v tomto kole predstavili na palubovke trojnásobného víťaza HIL a úradujúceho majstra v Karvinej, kde podľahli rozdielom štyroch gólov 27:31.

V konečnej tabuľke obsadili zverenci trénera Gabriela Schmiedta 8. miesto so ziskom 25 bodov. Zo slovenských tímov sú Košičania v konečnej tabuľke po druhom Prešove, tretej Považskej Bystrici a siedmimi Novými Zámkami štvrtým najlepším celkom. Za nimi sa na ďalších priečkach zo slovenských mužstiev umiestnili: 9. ŠKP Bratislava, 12. Sečovce, 14. Bardejov. Hádzanári Prešova i Považskej Bystrice postupujú priamo v play off do semifinále, ďalšie štyri slovenské mužstvá budú už od dnes bojovať vo štvrťfinále, v ktorom sa stretnú Sečovce - Nové Zámky a ŠKP Bratislava - 1. MHK Košice. Hrá sa na dve víťazstvá najprv na palubovkách horšie umiestnených tímov.

Druhé zápasy sú na programe túto sobotu 9. apríla a hrajú sa v Nových Zámkoch a v Košiciach, kde sa o deň neskôr, t. j. v nedeľu 10. apríla odohrajú prípadné tretie stretnutia play off. Víťazi týchto štvrťfinálových stretnutí play off postúpia do semifinále, kde sa Prešov stretne s víťazom dvojice Bratislava - Košice a súperom Považskej Bystrice bude víťaz dvojice Sečovce - Nové Zámky. Pred odchodom Košičanov na dnešný zápas do Bratislavy sme sa na vyhliadky nášho mužstva vo štvrťfinále opýtali riaditeľa hádzanárskeho klubu 1. MHK Dušana Timka:

"Samozrejme, že chceme cez Bratislavčanov postúpiť do semifinále a tam Prešovčanov potrápiť. S ŠKP máme priaznivú bilanciu, na palubovke tohto súpera sa nám zvyklo v minulosti dariť. Domáci policajti majú, podobne ako my, mladé perspektívne mužstvo, ktorého hra je založená na rýchlosti, dobrej kombinácii a patričnom dôraze v osobných súbojoch. Ale s podobnou hrou, lenže s inou účinnejšou taktikou, vyrukujeme na súpera aj my. Aj keby sme v prvom zápase prehrali, doma budeme mať výhodu dvoch súbojov, takže si veríme. V sobotu sa u nás stretnutie hrá o 17.30 h. a v nedeľu o 10.30 h."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...