Vyhľadávanie:

Dnes zápas pravdy v Prešove

Dnes zápas pravdy v Prešove

Hádzanári 1. MHK Košice zvýšili víťaznú sériu na osem zápasov a v tabuľke HIL postúpili na tretiu priečku

Hádzaná
Mladý reprezentant Marián Kleis (na snímke vpravo) patril na ľavom krídle k najlepším hráčom i strelcom tímu 1. MHK Košice v zápase so Sečovcami. Konto súpera zaťažil šiestimi gólmi, dva z nich zaznamenal zo sedmičky.

Do druhej polovice základnej časti spoločnej česko-slovenskej súťaže hádzanárov vstúpili hráči 1. MHK Košice skutočne výborne. V stredu uplynulého týždňa sa predstavili na palubovke v Nových Zámkoch, kde po skvelom výkone zvíťazili 35:31 a v sobotu na domácej palubovke zdolali predposledné Sečovce 34:27.

Natiahli tak sériu víťazných zápasov za sebou na osem, keď naposledy okúsili trpkosť prehry ešte v 9. kole v Prahe s Allriskom 26:32. Vtedy boli s deviatimi bodmi na 8. mieste v tabuľke, ale odvtedy zaregistrovali osem víťazstiev po sebe. Hlavný dôvod k tomuto zaujímavému obratu nášho tímu 1. MHK bol ten, že sa do mužstva vrátili zranení hráči Štefanisko a Kolesár.

V takomto kompletnom zložení si aj ostatní hráči rýchlo uvedomili, kde je ich miesto na palubovke a podľa toho aj hrali. Opory sa od zápasu k zápasu stali skutočnými oporami a začali mužstvo ťahať. Vonku sú Košičania nebezpečnejší než doma, hrá sa im tam proste lepšie. Prečo? Ako nám povedali niektorí hráči po stretnutí so Sečovcami, hra sa im darí, keď je v hľadisku viac búrlivá než komorná atmosféra. Tá ich vie vyburcovať k maximálnym výkonom. Lepšie sa vyrovnávajú s tlakom, ako na domácej palubovke. Doma tomu tak nie je. Tých 300-400 fanúšikov, ktorí prídu do hľadiska našej haly (na periférii mesta bez dopravy), len sem-tam zaburáca. To je dnes na vyburcovanie našich profesionálnych hráčov málo.

Takto sa im nehrá v pohode, keď necítia za sebou mohutnú podporu. Hrajú nekoncentrovane a často sa dopúšťajú technických chýb, čo mnohí súperi v Košiciach využívajú. Tak tomu bolo aj v súboji s Lounami, kedy hostia v druhom polčase vyrovnali na 22:22, či zbabraný úvod stretnutia so Sečovcami, kedy sme prehrávali 1:3 a v 22. minúte bolo ešte stále nerozhodne 11:11.

V súboji so Sečovcami sme zaregistrovali dve kuriozity. Brankár hostí, bývalý hráč VSŽ, neskôr 1. MHK, dnes už 46-ročný Jiří Shejbal, strelil do našej bránky dva góly. Ten prvý z hry, keď cez celé ihrisko potrestal vybehnutie brankára Pramuka a od svojej brány ho prekonal, ten druhý strelil svojmu synovi, 18-ročnému Michalovi v závere zápasu zo sedmičky.

Hádzanárskych priaznivcov 1. MHK Košice určite teší, že vo všetkých ostatných ôsmich stretnutiach naši vyhrali a bolo by dobré, keby túto sériu neporušili ani dnes vo východniarskom derby v Prešove. Bude to posledný zápas v HIL v tomto roku, pretože súťaž bude pokračovať stretnutiami 19. kola až 7. februára 2004. V dnešnom šlágri 18. kola sú Prešovčania vo výhode, v tabuľke majú na 2. mieste dva body náskok pred nami a výhodu domácej palubovky. V prvom zápase sme s nimi doma remizovali 24:24, nuž remízu by sme aj teraz brali.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...