Vyhľadávanie:

Dnešnú špecialitu odporúča guest chef František Sedlák

Dnešnú špecialitu odporúča guest chef František Sedlák

František Sedlák je guest chef – hosťujúci šéfkuchár Compass Group, ktorý varí špeciality podľa svojich receptúr v U. S. Steel Košice a zároveň hosťuje aj v iných prevádzkach v rámci Compass Group.

Dnes a zajtra varí v kuchyni jedálne vo Vstupnom areáli. Dnes ponúka ako špecialitu Milánsky bravčový rezeň, štuchané zemiaky s konfitovanou cibuľou v bravčovej masti s pikantnou majonézou (na snímke). Rád prerába a upravuje staršie, tradičné recepty a výsledkom je zaujímavá špecialita. Zajtra tak budeme môcť ochutnať Kuracie prsia Diana inak, ako ich poznáme – s broskyňovým chutney a syrovou omáčkou.

Koncom minulého roka varil František Sedlák 3 týždne v kuchyni na ÚMD. Aká bola spätná väzba? „Mnoho ľudí, ktorí ochutnali moje jedlo raz, sa opakovane vracali, pretože im chutilo. Máme spätnú väzbu aj zo Stravovacej komisie, ľudia sú so špecialitami spokojní,“ hovorí a dodáva: „Moje motto v kuchyni je jednoduchosť, ale jedlo musí byť zaujímavé, ľudia musia mať z neho pôžitok. V každom jedle by malo byť niečo slané, niečo sladké, niečo kyslé a niečo jemne pikantné.“

František Sedlák začínal na Cypre, neskôr pôsobil v Írsku, varil v steak housoch na východnom Slovenku. Bol v súťaži Moja mama varí lepšie ako tvoja.  Spolu s kolegom, s ktorým varili v tíme, sa stali svetovými  rekordérmi, pretože prešli 90 kolami súťaže, čo sa ešte nikomu nepodarilo. Po tejto show založili projekt, v rámci ktorého chodia po celom Slovensku robiť eventy, školy varenia, degustačné a zážitkové večery, ale aj čoraz populárnejšiu aktivitu s názvom „private chef“ – keď prichádzajú ľuďom variť domov, na grilovačky do záhrad...

Na budúci týždeň bude František Sedlák opäť variť v kuchyni jedálne vo Vstupnom areáli v pondelok a utorok a potom vo štvrtok a piatok v kuchyni jedálne ÚMD.  O tom, čo bude ponúkať, sa dozviete viac na X App a radi vám v budúcnosti prinesieme aj niektorý z jeho receptov, ktorý bude mať u železiarov najväčší úspech.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...