Vyhľadávanie:

Do nadstavby z tretej priečky

Do nadstavby z tretej priečky

Hádzanári 1. MHK Košice zdolali doma v dvoch záverečných kolách extraligy Sečovce i Topoľčany

V 12. a 13. kole hádzanárskej extraligy mužov mali hádzanári 1. MHK Košice výhodu domácej palubovky. V obidvoch stretnutiach vyhrali, keď najprv zdolali Sečovce 27:22 a uplynulú sobotu si po výsledku 32:27 poradili aj s Topoľčanmi. V týchto dueloch sa z nášho tímu strelecky zaskvel kanonier Martin Farkašovský, ktorý proti Sečovciam zaznamenal 9 gólov a konto Topoľčian zaťažil ôsmimi gólmi. Na svoje konto si tak pripísal ďalších 17 gólov, vďaka ktorým sa v tabuľke najlepších strelcov extraligy s 81 gólmi prebojoval na 3. miesto. Vedie F. Zaťko (Hlohovec), ktorý v trinástich kolách základnej časti súťaže nastrieľal 92 gólov, na druhom mieste je Tarhai (ŠKP Bratislava) s 89 gólmi.

Pre Košičanov prišli po troch domácich prehrách s Považskou Bystricou, Prešovom a ŠKP Bratislava, ako aj po prehre na palubovke v Nových Zámkoch, tieto dve víťazstvá v ten správny čas. Pred koncom základnej časti im pomohli upevniť si svoju pozíciu v tabuľke na tretej priečke. Po raketovom úvode extraligy, kedy naši hádzanári vyhrali v sérii šesť zápasov po sebe, v závere základnej časti potvrdili úlohu favorita a bez šancí nie sú ani v poslednom kole, v ktorom sa predstavia túto sobotu na palubovke lídra v Považskej Bystrici. V prvom vzájomnom súboji s Považanmi naši síce doma prehrali 27:29, ale odohrali s nimi vyrovnanú partiu.

V tejto sezóne má náš tím značne omladený káder, v ktorom hrá veľa našich odchovancov. Už v 11. kole v Nových Zámkoch dostal šancu medzi seniormi sa "oťukať" ďalší talentovaný dorastenec, ešte len 16-ročný Patrik Hruščák, syn bývalého hráča, teraz trénera mládeže Jána Hruščáka. A nie je v mužstve len do počtu, ale už dáva o sebe vedieť aj extraligovými gólmi. Skóroval už proti Novým Zámkom, doma v zápase so Sečovcami i teraz v stretnutí proti Topoľčanom sa do streleckej listiny zapísal dva razy.

Podobne ako on sa v sobotu po skvelých akciách dvakrát do čierneho trafil aj ďalší z našich odchovancov Vladimír Krajňák. Po poslednom 14. kole základnej časti nasleduje v extralige prestávka a vo februári, konkrétne 22. 2. 2006, bude naša najvyššia súťaž hádzanárov pokračovať nadstavbovou časťou, do ktorej zasiahne prvých šesť tímov z tabuľky. Hrať sa bude dvojkolovo systémom každý s každým a až potom sa bude hrať play-off.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...