Vyhľadávanie:

Dobrá správa pre košický hokej

Dobrá správa pre košický hokej

Ľady sa pohli aj pri dostavbe košického zimného štadióna

Večer sponzorov
"Košický hokej a Košičania si dôstojný stánok zaslúžia," povedal na Večere sponzorov prezident HC Košice a zároveň zakladateľ a prezident občianskeho združenia Košická aréna Ľubomír Veme (vľavo). Plne s ním súhlasili aj Christopher Navetta, Zdenko Trebuľa a Anton Jura.

Máme naozaj dobrú správu pre košický hokej, košických hokejistov a, samozrejme, aj košických fanúšikov. Minulý týždeň sa na Večere sponzorov stretli funkcionári a priaznivci tohto u nás momentálne najúspešnejšieho športu. Tentoraz nie preto, aby hľadali financie na chod hokejového klubu, ale aby získali finančné prostriedky na dostavbu zimného štadióna. Zúčastnili sa ho prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta, prezident HC Košice Ľubomír Veme, viceprezident HC Košice Anton Jura, primátor mesta Košice Zdenko Trebuľa a ďalší mnohí priaznivci hokeja z Košíc.

Na novom zimnom štadióne sa doteraz preinvestovalo 250 miliónov korún. Na dokončenie prvej etapy, ktorej výsledkom bude uvedenie štadióna do prevádzky, chýba ešte 160 miliónov korún. Na účte v čase konania Večera sponzorov bolo 52 miliónov, z toho 42 miliónov venovala U. S. Steel Košice a po 5 miliónov spoločnosti Heckett MultiServ a Rail Cargo Slovakia. Slovenský zväz ľadového hokeja prisľúbil poskytnúť 40 miliónov Sk. Koncom roka 2003 vzniklo občianske združenie Košická aréna, ktorého úlohou je chýbajúce finančné prostriedky získať.

"Ak sa nám podarí do mája tohto roka zozbierať celú potrebnú sumu, teda 160 miliónov Sk, práce na dostavbe zimného štadióna sa rozbehnú naplno a hokejoví fanúšikovia si budú môcť v novej Košickej aréne po prvý raz vychutnať zápasy play-off v sezóne 2005/2006, teda na jar roku 2006," povedal v príhovore Ľubomír Veme.

Aby zainteresovaní čo najskôr urýchlili získavanie finančných prostriedkov, vybrali si spôsob osvedčený hlavne v krajinách západnej Európy a USA, ktorý je na Slovensku pilotným projektom - dlhodobý prenájom lóží na 25 rokov. Zimný štadión bude po dostavbe disponovať 42 lóžami. Dlhodobo prenajatých však nebude viac ako 25 až 30 lóží. Sú to štandardné lóže, bežné kdekoľvek vo svete. Na košickom zimnom štadióne budú lóže v štyroch kategóriách podľa vybavenia, v cene od 2,5 milióna do 10 miliónov Sk. Ich cena závisí od počtu sedadiel, štvorcových metrov, umiestnenia na ovále a pod. Panely s logami všetkých partnerov, ktorí si lóže prenajali, budú mať svoje stále miesto na novom štadióne.

Zatiaľ spoločnosť U. S. Steel Košice pokračuje v príprave výberových konaní, projektovaní a technickom zabezpečení dostavby štadióna. "U. S. Steel Košice výrazným spôsobom dohliada nad transparentnosťou celého procesu a kumulovaním finančných prostriedkov tak, aby to bolo v súlade s morálnymi princípmi. Ubezpečujem vás, že vložené investície budú efektívne využité," povedal na stretnutí Christopher Navetta a zaprial, aby sa košický hokej stal jednotkou v rebríčku a štadión Košická aréna sa stal čo najskôr pýchou Košíc a Slovenska vôbec.

Potom už na večere sponzorov zástupcovia občianskeho združenia Košická aréna Ľubomír Veme a Zdenko Trebuľa podpísali zmluvy o prenájme s novými majiteľmi lóží. Po podpise im Anton Jura odozdal symbolické kľúče a poďakovania za podporu dostavby Košickej arény - tak totiž znie aj pracovný názov zimného štadióna. Po dokončení bude pomenovaný po najväčšom sponzorovi.

Ako sa stať majiteľom VIP lóže

Kedykoľvek sa rozhodnete prenajať si VIP lóžu a zároveň tak pomôcť dostavať zimný štadión kontaktujte sa s HC Košice (tel.: 622 16 73) alebo priamo s prezidentom HC Ľubomírom Vemem.

Kto dosiaľ podpísal zmluvu o prenájme VIP lóží

  • U. S. Steel Košice
  • Rail Cargo Slovakia
  • Heckett MultiServ
  • Slovenergo
  • Mestská časť Košice - Šaca
  • BLISS
  • Magistrát mesta Košice

Čo je Košická arena

Košická aréna je záujmové neziskové občianske združenie, ktorého cieľom je získať finančné prostriedky na dobudovanie rozostavaného Zimného štadióna Ladislava Trojáka v Košiciach. Jeho zakladateľmi sú Ľubomír Veme, Zdenko Trebuľa a Pavol Miškov. Čestnými členmi sa stávajú všetci predplatitelia VIP lóží.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...