Vyhľadávanie:

Dobrovoľnícky deň ženskej siete sa vydaril

Dobrovoľnícky deň ženskej siete sa vydaril

V detskom domove na Uralskej ulici v Košiciach sa zišli skvelí ľudia, ochotní pomáhať

Pracovné nasadenie a dobrá nálada - tak by sa dala vystihnúť atmosféra v Detskom domove na Uralskej ulici v Košiciach v sobotu 15. júna. Už o ôsmej ráno sa tu stretlo štrnásť hutníčiek, aby sa spolu so zamestnancami detského domova a mladými dospelými chovancami pustili do skrášľovania zariadenia, kde je v súčasnosti umiestnených takmer šesťdesiat detí, a to od batoliatok až po dospelých. Viaceré ženy sa aktívne v rámci USSK Women's Network deťom venujú počas celého roka a doučujú ich v matematike, fyzike, slovenčine, či v ďalších predmetoch.

Najväčší kus práce čakal na všetkých tentoraz v zimnej záhrade, ktorá od minulého roka, keď bola v rámci Dní dobrovoľníkov USSK jej rekonštrukcia spustená, slúži na spoločné aktivity a stretávanie sa výchovných rodín. Potrebné bolo dokončiť ešte jednu mozaikovú stenu a urobiť aj ďalší vonkajší náter. Hoci horúci letný deň zmenil zimnú záhradu na saunu, dobrovoľníčky to neodradilo a neodišli skôr, ako bolo všetko dokončené. Ďalšia partia natierala okná a steny v bývalom sklade, ktorý by mal následne slúžiť na arterapiu.

"Popri každodennej starostlivosti o deti nemáme na takéto väčšie práce ani čas, ani dostatok ľudí. Ďakujeme preto všetkým dobrým ľuďom, ktorí nám s údržbou areálu nášho detského domova pomôžu," ocenila dobrovoľnícku aktivitu riaditeľka detského domova Andrea Matisová.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...