Vyhľadávanie:

Titul obhájili futbalisti z Energetiky

Titul obhájili futbalisti z Energetiky

V dlhodobom futbalovom turnaji o majstra U. S. Steel Košice pre rok 2013, ktorý prebiehal na štadióne TU Košice na Watsonovej ulici od 19. apríla do 27. mája, bojovalo deväť tímov. V záverečných stretnutiach súťažilo o medaily kvarteto najlepších. Miesta na prvých troch priečkach 52. ročníka futbalového šampionátu si, rovnako ako vlani, podelili mužstvá Energetika, Zušľachťovne + OV a Vedenie (v poradí ako ich uvádzame).

V pondelok 27. mája sa hral najprv zápas o 3. miesto, v ktorom mužstvo Vedenia zdolalo futbalistov z RMS najtesnejším rozdielom 1:0. Nasledujúce finále malo vyrovnaný a dramatický priebeh. Hráči z Energetiky sa v riadnom hracom čase rozišli s tímom Zušľachťovní + OV nerozhodne 1:1, ale na pokutové kopy vyhrali 3:2. Získali nielen titul majstra, ale obhájili tiež svoje vlaňajšie prvenstvo a získali cennú trofej Pohár prezidenta spoločnosti, ktorý kapitánovi mužstva Energetiky Vladimírovi Duháňovi odovzdal David J. Rintoul.

Slávnostného ceremoniálu ukončenia futbalových majstrovstiev sa zúčastnili viceprezidenti Elena Petrášková, Martin Pitorák, Vladimír Jacko, generálni manažéri Adriana Mihálová, Milan Polča i predseda Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice Mikuláš Hintoš. Spomínaní hostia odovzdali kapitánom troch najlepších mužstiev poháre a hráčov dekorovali zlatými, striebornými a bronzovými medailami. Odmenili aj najlepších hráčov na jednotlivých postoch. Za najlepšieho brankára šampionátu vyhlásili Ivana Ľapina z RMS, najlepším obrancom bol vyhodnotený Rastislav Rusič z Vedenia, najužitočnejším hráčom turnaja sa stal Peter Dieneš z Energetiky a ceny prevzalo aj päť strelcov, ktorí v priebehu šampionátu strelili zhodne po 3 góly. Boli to Peter Piga z Energetiky, Tomáš Gajdoš z Vedenia, Ľubomír Grimplini, Ján Martiník a Peter Spišák, všetci zo Zušľachťovní + OV.

FINÁLE

ENERGETIKA - ZUŠĽACHŤOVNE + OV 1:1 (1:1), na pokutové kopy 3:2

Finálový súboj naštartoval rýchly gól domácich. Pataky z prvého rohového kopu poslal loptu Lukáčovi na hlavu a ten zvnútra päťky trafil presne do priestoru brány a bolo 1:0. Po tomto góle energetici začali hrať trochu pasívne, čo využili hostia a častejšie prechádzali do brejkov. V 16. min. mal šancu ich útočník Spišák, ale jeho strelecký pokus brankár domácich Leško kryl. Energetici dlho odolávali, tlaku hostí však neodolali.
V 21. minúte ušiel po ľavej strane Martiník a prízemnou strelou z hranice šestnástky vyrovnal na 1:1. V druhom polčase sa obidve mužstvá snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale ich snaha bola márna. V 10. minúte sa domáci Sabo prekľučkoval až pred brankára hostí Župu, ten však čistý gól chytil. O dve minúty neskôr na druhej strane Timko namiesto technickej strely zvolil bombu a bránu zblízka prestrelil. Keďže do konca stretnutia sa strelecky z dobrých pozícií domáci Sabo i hosťujúci Martiník nepresadili, o majstrovi sa muselo rozhodnúť zo značky pokutového kopu. Začínal hráč hostí Sedlák, ktorý bol úspešný 0:1. Po ňom domáci Pataky vyrovnal na 1:1.
V druhej sérii hosťujúci Leško upravil na 1:2, za domácich Sabo vyrovnal na 2:2. V tretej sérii Martiníkovu strelu brankár Energetiky Leško chytil a keď Duháň penaltu premenil, víťazstvom 3:2 na pokutové kopy zabezpečil svojmu tímu titul majstra USSK.

O 3. miesto

RMS - VEDENIE 0:1 (0:0)

Obidve mužstvá zvolili rovnakú taktiku. V snahe udržať čo najdlhšie loptu na svojich kopačkách dlho rozohrávali a presnými kombinačnými akciami sa snažili prechádzať do postupných útokov. Lenže v prvom polčase všetko snaženie oboch súperov končilo pred pokutovým územím. Až po zmene strán bolo na ihrisku oveľa viac vzruchu. V 5. minúte druhého polčasu potiahli hráči z Vedenia útok po ľavej strane, dlhú kolmicu za obranu súpera dostal Hromjak, ale jeho strela z uhla skončila na žrdi.
V 11. minúte ohrozil bránu domácich Tulenko, lenže jeho hlavičku brankár Ľapin pohodlne kryl. V 22. min. sa na druhej strane prezentovali hráči z RMS. Vytvorili si čistú gólovú šancu, ale lopta z hlavy Körösiho skončila na brvne a odrazenú loptu poslal Albrecht zblízka nad. Nedáš - dostaneš, zvykne vo futbale platiť. V 26. min. to prišlo. Pred pokutovým územím sa k lopte dostal hosťujúci Gajdoš a umiestnenou strelou pod brvno otvoril skóre 0:1. Keďže vzápätí na druhej strane mieril Juhás hlavou nad, na konečnom stave sa už nič nezmenilo a bronz si vybojovali hráči z Vedenia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...