Vyhľadávanie:

Dobrovoľníkom sa dostalo uznania

Dobrovoľníkom sa dostalo uznania

Dobrovoľníctvo v Košiciach bude určite pokračovať aj po tom, čo si titul Európske hlavné mesto dobrovoľníctva na rok 2020 prevzala talianska Padova. Odznelo to od viacerých rečníkov počas záverečného ceremoniálu EHMD 9. decembra 2019 v Kunst­halle. Súčasťou podujatia bolo aj oceňovanie dobrovoľníkov za roky 2018 a 2019, ktoré zastrešuje Cardo – Národné dobrovoľnícke centrum. Miroslav Kiraľvarga, viceprezident pre vonkajšie vzťahy, riadenie a rozvoj podnikania U. S. Steel Košice odovzdal ocenenie Firemný dobrovoľník roka Martine Pometlovej zo spoločnosti Accenture za naštartovanie a rozvoj projektu Digital Skills, ktorý vedie učiteľov, ako učiť informatiku hravou formou. Vo svojom príhovore vyjadril hrdosť nad tým, že hutnícka spoločnosť vytvára už mnoho rokov podmienky na zapájanie zamestnancov do firemného dobrovoľníctva. „Na naše aktivity pozývame aj rodinných príslušníkov, hutníkov na dôchodku i štipendistov firmy a šírime ďalej hodnoty zodpovedného podnikania. Je pre nás poctou byť partnerom tohto slávnostného ceremoniálu.“

Nominovaných a ocenených bolo aj ďalších dvadsaťjeden dobrovoľníkov v siedmich kategóriách vrátane dobrovoľníkov v oblasti vzdelávania a životného prostredia, dobrovoľníkov v sociálnej a zdravotnej oblasti, slovenských dobrovoľníkov pomáhajúcich v zahraničí a naopak, zahraničných dobrovoľníkov na Slovensku. Za dlhodobú dobrovoľnícku pomoc získal ocenenie Košičan Kamil Jeremiáš a ostatní dobrovoľníci z Kynologického záchranného zboru SR za pomoc pri živelných udalostiach a pátraní po nezvestných a zavalených osobách. Len za ostatné dva roky sa jeho členovia zúčastnili 38 záchranných pátracích akcií, pri ktorých bolo nájdených 17 ľudí. Mestom priateľským k dobrovoľníctvu sa stali Košice. „Počas celého roka sme okrem organizovania množstva vlastných dobrovoľníckych aktivít poskytovali finančnú a materiálnu pomoc rôznym dobrovoľníckym organizáciám. Záujem a výsledky tejto činnosti len potvrdzujú súdržnosť našej lokálnej komunity,“ povedala Lucia Gurbáľová, námestníčka primátora mesta Košice. „Podporou dobrovoľníctva a vytváraním podmienok a nástrojov na jeho rozvoj v mestách a obciach chceme pomôcť budovať inkluzívnu spoločnosť a motivovať ľudí žijúcich v Európe k aktívnemu občianstvu,“ zdôraznila vo svojom vystúpení Gabriella Civico, riaditeľka Európskeho dobrovoľníckeho centra v Bruseli. Zároveň vyhlásila víťaza súťaže o titul EHMD na rok 2021, ktorým sa stane Berlín.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...