Vyhľadávanie:

PRO EDUCO aj s partnerskými školami U. S. Steel Košice

PRO EDUCO aj s partnerskými školami U. S. Steel Košice

V dňoch 4. až 5. decembra 2019 sa v priestoroch košickej Steel arény už po trinásty raz uskutočnil medzinárodný veľtrh vzdelávania PRO EDUCO, ktorý sa svojou návštevnosťou radí medzi najväčšie na východnom Slovensku. Tento rok ho navštívilo takmer 9000 prevažne mladých ľudí, ktorí mali možnosť spoznať širokú ponuku študijných odborov stredných a vysokých škôl najmä z Košického kraja, ale tiež atraktívnych českých vzdelávacích inštitúcií. Návštevníci mali príležitosť získať lepší prehľad o súčasnej a budúcej situácii na trhu práce, otestovať svoju jazykovú úroveň, prípadne vyskúšať si svoje technické zručnosti.

Medzi 75 vystavovateľmi z radov škôl a zamestnávateľov nechýbali ani partnerské školy U. S. Steel Košice -  Stredná odborná škola Košice – Šaca a Stredná odborná škola železničná v Košiciach, s ktorými naša spoločnosť už dlhé roky spolupracuje v oblasti odborného vzdelávania žiakov v rámci prípravy na budúce povolanie.

Žiaci základných škôl prichádzali s otázkami zameranými na momentálne najaktuálnejšie duálne vzdelávanie, pričom mnohých prekvapili možnosti finančného a hmotného zabezpečenia žiakov počas štúdia. Ďalšie otázky školákov boli zamerané na odbornú prax a letné brigády v košickej oceliarni a najmä na možnosť budúceho pracovného uplatnenia po ukončení štúdia. Veríme, že zástupcovia USSK svojím aktívnym prístupom počas veľtrhu zaujali a motivovali žiakov k štúdiu na odborných technických školách a k rozšíreniu radov zamestnancov našej spoločnosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...