Vyhľadávanie:

Dobrý štart Hrbatého a juniora Mečířa

Dobrý štart Hrbatého a juniora Mečířa

Na dvorcoch Aničky v tomto týždni tenisový challengerový turnaj Edymax Holding Košice Open

O miestenku do hlavnej súťaže turnaja ATP Challanger, ktorá sa začala v pondelok 8. júna, bojovalo počas víkendu okrem mladých svetových tenistov až 17 hráčov zo Slovenska. Z nich si napokon účasť v hlavnej súťaži zabezpečil len Kamil Čapkovič, ktorý postupne zdolal Juraja Masára 6:1, 4:6, 6:2 a Hansa Podlipnik-Castilla z Chile 6:4, 6:2 na sety. Okrem neho sa z kvalifikácie prebojovali Argentínčan Diego Alvarez, Ivan Sergejev z Ukrajiny a maďarský tenista Adam Kellner.

A práve ten bol v pondelok už v hlavnej súťaži turnaja prvým súperom slovenského tenistu juniora Miloslava Mečířa. Náš tenista sústredenou hrou zdolal súpera v troch setoch 6:2, 6:7 a 3:0 skreč, keď jeho maďarský súper z hry odstúpil pre zranenie lýtkového svalu. Okrem Mečířa mal víťaznú premiéru aj piaty nasadený Dominik Hrbatý, ktorý mal za súpera Španiela Pabla Santosa. Tento súboj bol diváckym ťahákom, o čom svedčili takmer plné tribúny centrálneho dvorca. Vo vyrovnanom prvom sete, v ktorom sa obaja súperi striedali vo vedení, Hrbatý vyhral až v taj-brejku 7:6 (5). V druhom sete sa už náš tenista oveľa viac sústredil na svoje podanie. Razantnou, až riskantnou hrou napokon Hrbatý vyhral 6:4 a postúpil do 2. kola. Tretiemu slovenskému tenistovi Marekovi Semjanovi, ktorý v pondelok zasiahol do bojov, sa nedarilo. Tretí nasadený hráč turnaja, Čech Jiří Vaněk bol očividne nad jeho sily. Semjan mu podľahol dvakrát 2:6.

Pôvodne ohlásený Argentínčan Mariano Puerto, ktorý mal byť najväčším ťahákom, do Košíc kvôli zraneniu kolena nepricestoval. Sitom úvodného kola okrem našich dvoch tenistov úspešne prešli aj Argentínčan Alvarez, Šukin z Kazachstanu, Veic z Chorvátska a Španiel De Bakker. Vstup na zápasy challangerového turnaja je voľný, ale organizátori vyberajú dobrovoľné vstupné. Ani v tomto roku nebude chýbať populárna dražba, v ktorej bude tričko Novaka Djokoviča, drevená raketa nášho bývalého reprezentanta a olympijského víťaza v Soule Miloša Mečířa a niektoré predmety, ktoré do dražby venujú Dominik Hrbatý a Janette Husárová.

Všetky vyzbierané finančné prostriedky budú použité na kúpu prístroja (jeho cena je približne štyri tisíc eur) na diagnostiku dýchania detí s cystickou fibrózou do Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Dobrovoľný príspevok môžete okrem tenisového areálu vložiť aj do zapečatených pokladničiek v uliciach mesta a v obchodnom centre Optima. Výťažok zbierky odovzdajú organizátori zástupcom I. Kliniky detí a dorastu Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach v sobotu 13. júna po finálovom zápase dvojhry, ktorý sa začne na dvorcoch Aničky o 14. hodine.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...