Vyhľadávanie:

Doma lepšie než vonku

Doma lepšie než vonku

Takto sa dá charakterizovať hra hokejistov HC Košice v posledných dvoch týždňoch. V extralige sa im oveľa lepšie hrá na domácom ľade pred početnou diváckou kulisou v Steel Aréne, než u súperov. V posledných troch domácich zápasoch (Martin, Žilina, Skalica) nastrieľali svojim súperom po sedem gólov, spolu 21 a vonku v troch vystúpeniach (Liptovský Mikuláš, B. Bystrica a Poprad) iba 4 góly. Všeobecne sa hovorí, že derby nemá favorita a malo to platiť aj vo včerajšom zápase. Doma majú Košičania útočnejší prejav a ťažia z neho góly, na druhej strane my vonku nie sme stiahnutí do vyslovenej defenzívy. To skôr domáci viac bránia, aby veľa neinkasovali a spoliehajú sa na rýchle brejky do našej odkrytej obrany. Kým naši hokejisti nastúpili včera bez štyroch zranených hráčov zo základnej zostavy, hostia spod Tatier hrali v plnej sile.

Aj vo včerajšom zápase našich hokejistov s Popradom sa hostia viac zamerali na defenzívu. Aj preto sa im v úvodnej tretine nedarilo tak často dostať k streľbe. Popradčania mali prvú šancu v desiatej minúte, ale Haščák zblízka mieril nad. Domáci sa netešili z gólu ani od 16. minúty, kedy hrali najprv 25 -sekundovú presilovku piatich proti trom a vyše minúty štyria proti trom. Do čierneho trafili až v 18. minúte, kedy obranca Tabaček tvrdou strelou z diaľky do pravého horného rohu otvoril skóre 1:0.

Toľko po 1. tretine. Zápas sa skončil po uzávierke vydania Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...