Vyhľadávanie:

Doprava v okolí Auparku?

Doprava v okolí Auparku?

Mesto rozhodlo

Po zložitých rokovaniach v posledných mesiacoch dospelo vedenie mesta Košice spolu s Útvarom hlavného architekta ku konečnému rozhodnutiu týkajúceho sa riešenia dopravy v okolí budúceho Auparku. Na základe detailného zhodnotenia technických riešení, berúc do úvahy finančné analýzy, preferuje mimoúrovňový variant. Tento spôsob ráta so zapustením dopravného koridoru na Námestí osloboditeľov v časti kontaktu s Južnou triedou pod zem, informovala tlačová tajomníčka MMK Jana Geročová. Predpokladaný rozpočet pre toto riešenie je približne 650 miliónov korún, pričom úrovňové ráta s rozpočtovými nákladmi do 300 miliónov korún. Vedenie mesta si uvedomuje, že technické riešenie dopravy podľa mimoúrovňového variantu je finančne veľmi náročné. Primátor František Knapík konštatoval, že radnica sa pokúsi rokovať s investorom o tomto variante a o detailných modeloch financovania projektu. "Verím, že nájdeme spoločné riešenie," povedal.

Návrh mesta výrazne zvyšuje bezpečnosť chodcov v tejto oblasti a prispieva k sceleniu pešej zóny medzi Hlavnou ulicou a Južnou triedou.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...