Vyhľadávanie:

Dostali nové pracovné odevy i obuv

Dostali nové pracovné odevy i obuv

Pomoc zo strany U. S. Steel Košice si v SOU dopravnom veľmi vážia

Dar spoločnosti U. S. Steel Košice v podobe 173 párov pracovnej obuvi a rovnakého počtu pracovných odevov, ktoré pomôžu bezpečnej práci počas praktického vyučovania si v Strednom odbornom učilišti dopravnom v Košiciach, kam zásielka minulý týždeň v utorok smerovala, mimoriadne vážia.

"Táto pomoc je pre nás veľmi vítaná," nechal sa počuť riaditeľ školy Jozef Eperješi, kým chlapci šikovne vynášali z plnej avie škatule s pracovnými odevmi a topánkami. "Väčšina našich žiakov totiž pochádza zo sociálne odkázaných rodín a nám je dnes veľmi ťažko vyberať od nich rodičovský príspevok čo i len 400 či 500 korún. Každopádne, bude to pomoc pre tých, ktorí ju potrebujú a zaslúžia si ju. Veľmi pekne ďakujem spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá nám i rodičom týchto žiakov pomohla."

Stredné odborné učilište dopravné sa po transformácii v roku 2003 stalo pilotným centrom odborného vzdelávania a prípravy kvalifikovaných pracovníkov pre predaj a servis motorových vozidiel v rámci Združenia automobilového priemyslu SR, divízie Cechu predajcov a servisov motorových vozidiel.

Školu, ktorá si vlani pripomenula už 119. výročie svojho založenia, dnes navštevuje tisíc žiakov. V trojročných učebných odboroch sa tu mladí ľudia pripravujú na svoju budúcu profesiu - autoopravár so špecializáciou mechanik, elektrikár, karosár a lakovník. Štvorročný študijný odbor mechanik-elektrotechnik končí maturitou. SOU dopravné získalo minulý rok certifikát od medzinárodnej organizácie IES so sídlom v Londýne, ktorá mu pridelila certifikačný stupeň Spoľahlivá inštitúcia dosahujúca trvalo dobré výsledky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...