Vyhľadávanie:

Dramatický záver v štvorhre

Dramatický záver v štvorhre

Víťazom tenisového turnaja Košice Open sa stal Aljaž Bedene zo Slovinska

Organizátorom tohtoročného jubilejného desiateho ročníka tenisového turnaja mužov Košice Open, ktorého partnerom bola aj spoločnosť U. S. Steel Košice, počasie neprialo. V uplynulom týždni od pondelka pršalo a kvôli dažďu sa museli jednotlivé zápasy v dvojhre i v štvorhre zo dňa na deň presúvať. Niektorí hráči museli v priebehu jedného dňa odohrať dva zápasy, medzi nimi aj náš Dominik Hrbatý, čo im ubralo veľa síl. Až v posledný hrací deň, v sobotu, bolo pre zmenu extrémne horúco, čo hráčov finálových súbojov dvojhry i štvorhry, ako aj divákov síce potešilo, ale i zaskočilo.

Tridsaťdva tenistov rozohralo v pondelok 11. júna hlavnú súťaž, v ktorej bolo aj šesť slovenských tenistov. Traja z nich, Dominik Hrbatý, Andrej Martin a Miloš Mečíř mladší, prešli sitom prvého kola. Najďalej to dotiahol junior Mečíř, ktorý sa prebojoval až do štvrťfinále. Tam ho vyradil Damir Dzumhur z Bosny a Hercegoviny v troch setoch 6:7 (4), 6:4 a 4:6. Víťazom jubilejného desiateho ročníka tenisového turnaja challengerovej série ATP v Košiciach na dvorcoch tenisového areálu na Aničke sa stal Aljaž Bedene zo Slovinska. Tento 129. hráč svetového rebríčka bol štvrtým nasadeným tenistom v 32-členom pavúku a na ceste do finále postupne zdolal slovenského hráča Pavla Červenáka, 6:2 a 7:6 (5), českého tenistu Iva Minářa 6:4, 6:2, Arnau Brugues-Davida zo Španielska 5:7, 6:2, 6:2 a v semifinále zdolal ďalšieho českého tenistu Jana Hájeka 4:6, 6:2 a 6:4. Vo finále sa stretom s Nemcom Simonom Greulom, ktorý obhajoval svoj vlaňajší triumf. Greulovi sa v tomto roku nepodarilo obhájiť prvenstvo z uplynulého ročníka, keď podľahol mladému 22-ročnému Bedenemu po setoch 6:7 (1) a 2:6. Po víťaznej loptičke žiaril tento Slovinec šťastím a svoje víťazstvo okomentoval slovami: "Myslím si, že vo finále nás oboch zaskočila horúčava, ktorá mi však neprekážala. Hral som trpezlivo najmä pri dlhých výmenách a čo bolo dôležité, daril sa mi servis. Súper tuho odolával iba v prvom sete, potom som bol aktívnejší i dôraznejší v úderoch. Z víťazstva mám radosť, bolo to moje tretie challengerové víťazstvo v tomto roku. Hra sa mi darí a na ďalších turnajoch sa vynasnažím prebojovať do prvej stovky svetového rebríčka tenistov."

V štvorhre sa na dvorci radovali Poliaci Tomasz Bednarek a Mateusz Kowalczyk. A to i napriek tomu, že v sobotu predpoludním dohrávali svoj semifinálový súboj s dvojicou Nicholas Monroe (USA), Simon Stadler (Nemecko), nad ktorými zvíťazili 6:4, 6:3. Po tomto súboji vo vyše tridsať stupňovej horúčave, sa potom vo finále stretli s dvojicou Bielorusov Vladimír Ignatik a Andrej Vasilevskij. V tomto zápase sa Poliaci dosť natrápili, hoci v prvom sete hladko vyhrali 6:2. Druhý set prehrali 5:7 a o všetkom sa muselo rozhodnúť v zápasovom tajbrejku. Ten mal dramatický priebeh, súperi sa dlho striedali vo vedení, až napokon výsledkom 14:12 strhla víťazstvo na svoju stranu dvojica Bednarek, Kowalczyk.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...