Vyhľadávanie:

Dvadsaťštyri hodín v bazéne

Dvadsaťštyri hodín v bazéne

Plaveckou štafetou odštartovali Školskú športovú ligu mládeže

Ako už Oceľ východu informovala, oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice pripravuje v školskom roku 2007/2008 zaujímavú aktivitu pre základné školy. Tie majú možnosť zapojiť svojich žiakov do športovania formou Školskej športovej ligy v štyroch odvetviach: v dvoch individuálnych športoch - v plávaní a atletike, a v dvoch kolektívnych - vo futbale a v basketbale. Pre víťazov sú pripravené ceny, nielen od mesta, ale aj od sponzorov, medzi ktorých patrí U. S. Steel Košice. Naša spoločnosť garantuje, že po skončení súťaží v Školskej športovej lige, budú môcť talentovaní žiaci a žiačky, najmä zo sociálne znevýhodnených rodín, v rámci projektu spoločnosti U. S. Steel Košice Tvoja šanca hrať pokračovať vo futbale, basketbale a v hokeji.

Včera o 8. hodine odštartovali v bazéne Mestskej krytej plavárne v Košiciach prvý zo štyroch uvedených športov - plávanie. Plavecká štafeta potrvá 24 hodín, teda až do dnešného rána. Do štafety sa zapojili nielen žiaci základných škôl zo Školskej športovej ligy a ďalších škôl, ale aj občania metropoly východu, od tých najmladších až po najstarších Košičanov. Cieľom štafety je nielen naučiť obyvateľov mesta osvojiť si činnosti vedúce k zdravému životnému štýlu prostredníctvom športu, ale dať tiež do povedomia verejnosti nový projekt v školách, ktorým je Školská športová liga. Úvodná 24-hodinová plavecká štafeta je zároveň aktivitou Košičanov, ktorou chcú svoje mesto prezentovať v súťaži o titul Európske hlavné mesto kultúry 2013.

V priebehu včerajšieho dňa, ale i v noci, plavci nepretržite plávali ľubovoľným spôsobom v dvoch dráhach 50-metrového a v dvoch dráhach 25-metrového bazénu. Tí, ktorí si neboli istí svojimi plaveckými schopnosťami, použili plaveckú vestu. Organizátori pozorne rátali počet obyvateľov v štafete i jednotlivé úseky, aby mohli vyhodnotiť celkovú účasť štartujúcich i preplávanú vzdialenosť za 24 hodín. Každý zo štartujúcich mohol svoju vybranú dĺžku v bazéne zaplávať v rámci štafety iba raz.

Len pre zaujímavosť, vlani sa na 24-hodinovej štafete v Banskej Bystrici zúčastnilo 1300 obyvateľov. Po tomto prológu Školskej športovej ligy odštartujú v nedeľu, 7. októbra, ďalší individuálny šport - atletiku, v rámci minimaratónu MMM na Hlavnej ulici v Košiciach. V pondelok, 8. októbra, sa v hale Cassosport uskutoční o 16. hodine slávnostné otvorenie súťaží v basketbale a vo futbale.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...