Vyhľadávanie:

Ekonomike pomáha aj rozvoj vedomostí

Ekonomike pomáha aj rozvoj vedomostí

Biznis raňajky Americkej obchodnej komory pre podnikateľov východného Slovenska

Americká obchodná komora na Slovensku zorganizovala minulý týždeň v Košiciach ďalšie zo zaujímavých podujatí. Tentoraz sa na obchodných raňajkách hovorilo o vedomostiach ako základe ďalšieho rozvoja ekonomiky na východnom Slovensku. O význame vzdelávania zamestnancov, inovácii, vede, výskume hovoril Martin Bruncko, poradca ministra financií SR, autor programu MINERVA, ktorý sa touto problematikou komplexne zaoberá. Ako Bruncko konštatoval, dnes je Slovensko aj vďaka reformám v oblasti ekonomiky atraktívnym partnerom pre zahraničných investorov.

Ekonomika Slovenska musí byť aj naďalej prispôsobivá, mať svoju vlastnú víziu, pokračovať v realizácii cieľov Lisabonskej stratégie a, samozrejme, pokračovať v začatých reformách. To všetko si žiada rozvoj vedomostí, ale aj investície do vedy, techniky, vedy, výskumu a školstva. Viceprezident pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga na konkrétnych príkladoch prezentoval podnikateľom východného Slovenska ako si v tomto smere počína spoločnosť U. S. Steel Košice.

V našej firme sa v tomto smere osvedčila dôsledná zamestnanecká stratégia, spolupráca so školami a univerzitami, workshopy, letná platená stáž študentov Internship, rôzne konferencie a poradenská činnosť. Priamo vo firme sa realizuje niekoľko projektov (kontinuálne zlepšovanie, H.E.L.P., CITE, jazyková príprava), ktoré majú výrazný vplyv na zvyšovanie úrovne vedomostí, a tým aj konkurencieschopnosti našich zamestnancov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...