Vyhľadávanie:

Európske služby zamestnanosti v akcii

Európske služby zamestnanosti v akcii

Spoločnosť U. S. Steel Košice na Medzinárodnej burze práce v Poprade

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave v spolupráci s Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Poprade zorganizovalo prostredníctvom svojej siete EURES na Slovensku v poradí už X. Medzinárodnú burzu práce. Na podujatí, ktoré sa uskutočnilo v uplynulých dňoch v športovej hale Aréna Poprad, a na ktorom sa zúčastnil celý rad zahraničných firiem a organizácií z viacerých európskych štátov, sa aktívne prezentovala aj spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ako informoval Oceľ východu senior konzultant náboru a výberu z úseku generálneho manažéra pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Miroslav Fedor, medzinárodná burza práce poskytla záujemcom prehľad o tom, čo v súčasnosti slovenský i európsky pracovný trh ponúka. "Našu spoločnosť sme predstavili v samostatnom stánku, pri ktorom sa pristavilo vyše tristo ľudí, ale i na osobitnej prezentácii," povedal a vyzdvihol organizáciu burzy, ktorá bola na vysokej úrovni. Voľné pracovné miesta na podujatí ponúkali tak slovenské, ako aj zahraničné firmy. Potvrdilo sa, že hlad na trhu práce je najmä po kovoobrábačoch, operátoroch, elektrikároch a kvalifikovanej pracovnej sile v strojárskom i automobilovom priemysle, ale i sezónnych robotníkov, napríklad vo Veľkej Británii či Dánsku, či zamestnancoch v cestovnom ruchu.

Systém siete EURES (Európske služby zamestnanosti) je zameraný na uľahčovanie voľného pohybu pracovných síl v rámci krajín európskeho hospodárskeho priestoru. Jej partnermi sú verejné služby zamestnanosti jednotlivých krajín, odborové a zamestnávateľské organizácie. Má slúžiť tak nezamestnaným, ako aj záujemcom hľadajúcich si prácu v zahraničí.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...