Vyhľadávanie:

Európski producenti žiaruvzdorných materiálov sa stretli v Košiciach

Európski producenti žiaruvzdorných materiálov sa stretli v Košiciach

V hoteli DoubleTree by Hilton v Košiciach sa v dňoch 6. - 8. júna 2012 uskutočnil výročný kongres členov Federácie európskych výrobcov žiaruvzdorných materiálov (European Refractories Producers' Federation - PRE).

"Toto podujatie sa koná každý rok, vždy v inom štáte, koluje po krajinách pôsobenia jednotlivých členov Federácie PRE, ktorá sídli v belgickom Bruseli. V tomto roku pripadla táto úloha nám, teda Asociácii českých a slovenských výrobcov žiaruvzdorných materiálov," informoval jej prezident, riaditeľ pre výrobu dcérskej spoločnosti Refrako, Vladimír Chudý.

"Výkonný výbor asociácie rozhodol, že kongres zorganizujeme na Slovensku, v Košiciach. Na zasadnutiach výkonného výboru federácie, ekonomickej rady a valnom zhromaždení, na ktorom vystúpil viceprezident U. S. Steel Košice pre výrobu Mark G. Tabler s prezentáciou našej oceliarskej spoločnosti, sa zúčastnilo viac než päťdesiat zástupcov producentov žiaruvzdorných materiálov pre hutníctvo, sklárstvo, stavebníctvo zo Slovenska, Českej republiky, Belgicka, Španielska, Francúzska, Talianska, Poľska, Švédska, Slovinska, Veľkej Británie, Turecka, Rakúska a Nemecka. K hlavným otázkam, ktorými sme sa počas trojdňového stretnutia zaoberali, patrila problematika surovín, dumpingových cien výrobkov z Číny, stúpajúcich nákladov v rámci dopravy a ekológie, ale aj technických noriem pri testovaní produktov. Budúcoročný kongres sa uskutoční v hlavnom meste najväčšieho výrobcu žiaruvzdorných materiálov v Európe, v nemeckom Berlíne."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...