Vyhľadávanie:

Európsky rok v znamení dobrovoľníctva

Európsky rok v znamení dobrovoľníctva

Viete o tom, že podľa rôznych prieskumov tvoria dobrovoľníci až jednu pätinu všetkej práce? A to na rôznych postoch, v rôznych sférach, najmä však v sociálnej oblasti? Predstavte si, že by bolo treba za ňu zaplatiť... Ak by nebolo ľudí, ktorí sú ochotní darovať svoj čas, svoje osobné voľno, energiu, vedomosti, zručnosti v prospech iných len tak, bez nároku na finančnú odmenu, ktovie koľko rôznych spolkov či združení by vôbec nevzniklo, koľkým ľudom by sa nedostalo pomoci, koľko dobrých myšlienok a nápadov by zapadlo prachom, ako by svet dnes vyzeral. Len v Európe ich žije podľa odhadu 100 miliónov. Veľa? Málo? Svet je taký, že si nezištnú pomoc priam žiada. Zíde sa každá... Tak či onak, podľa jednej štúdie traja z desiatich obyvateľov starého kontinentu tvrdia, že sa angažujú v dobrovoľníckej práci.

Dobrovoľníkov máme aj tu, vo firme, medzi sebou. A nie málo. Mnohí košickí hutníci, nepýtajúc si za to honorár, pracujú dnes v školách, telovýchovných zariadeniach, združeniach na ochranu životného prostredia, prírody a krajiny, v detských organizáciách, športových kluboch, angažujú sa v charitatívnych spolkoch či darcovstve krvi. Nech je ich motiváciou čokoľvek, jedno je zrejmé. Menia svet k lepšiemu, pričom z ich slobodného rozhodnutia pomáhať profitujú sami, komunita, v ktorej žijú, alebo aj nie, a tiež celá spoločnosť. Ambíciou Európskeho roka dobrovoľníctva 2011, z ktorého čas odkrajuje už štvrtý mesiac, je povzbudiť ľudí, aby sa do týchto činností zapájali. A to je i zámerom v poradí už piateho ročníka Dní dobrovoľníkov U. S. Steel Košice, ktoré sa v tomto roku uskutočnia 17. a 18. júna. Čo tak pridať sa k stovkám kolegov a miliónom Európanov? Zmena je v našich rukách.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...