Vyhľadávanie:

Exkluzívne domáce novinky i medzinárodná súťaž

Exkluzívne domáce novinky i medzinárodná súťaž

Art Film Fest sa po ročnej prestávke už o pár dní začne v Košiciach

Medzinárodný filmový festival Art Film Fest sa po ročnej pauze, spôsobenej pandémiou koronavírusu, vracia na kultúrnu mapu Slovenska. Jeho 28. ročník sa uskutoční v dňoch 23. až 27. júna 2021. Festival ponúkne nabitý program a filmovým fanúšikom vynahradí mesiace, počas ktorých nemohli navštevovať kiná.  V Medzinárodnej súťaži hraných filmov budú udelené ocenenia Modrý anjel tvorcom prvých, druhých alebo tretích hraných filmov z celého sveta. V časoch obmedzených možností cestovania dostanú diváci šancu navštíviť množstvo krajín priamo v košických kinosálach. Ďalší program ponúkne súborný výber Panoráma, kde sa ocitnú vybrané novinky z ostatných obvyklých programových sekcií.

V nebývalom počte, ale i kvalite, sa predstaví aj tradičná Slovenská sezóna, ktorá v exkluzívnych predpremiérach predstaví množstvo očakávaných domácich noviniek.  Festival zostane verný aj tradícii odovzdávania ocenení za umelecký prínos. V programe jeho 28. ročníka nebude chýbať odovzdávanie obľúbenej Hercovej misie, Zlatej kamery či Ceny prezidenta festivalu.

Otváracou snímkou festivalu bude lyrická komédia Muž so zajačími ušami. Pochádza z tvorivej dielne režiséra Martina Šulíka, ktorý má na svojom konte viacero obľúbených titulov, medzi nimi snímky ako Záhrada, Krajinka či Tlmočník. Jeho najnovší film je ocenený tiež dvomi cenami z Medzinárodného filmového festivalu Varšava.  Časť hereckého a tvorivého obsadenia bude tvoriť delegáciu, ktorá  snímku predstaví košickému publiku na slávnostnom otvorení festivalu.

Art Film Fest sa bude konať v centre Košíc. Sprievodný program pre širokú verejnosť sa bude konať na košickej Hlavnej ulici.  Filmy si budete môcť pozrieť  v Kunsthalle, Kulturparku, Tabačke Kulturfabrik, kine Úsmev, v priestoroch Katovej bašty a v Amfiteátri.

Podujatie ako reklamný partner podporuje aj spoločnosť U. S. Steel Košice.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...