Vyhľadávanie:

Expozícia Steel Parku každým poschodím graduje

Expozícia Steel Parku každým poschodím graduje

U. S. Steel Košice prezentovala na Valnom zhromaždení Koalície 2013+ pokrok v jedinečnom projekte

Tesne pred veľkonočnými sviatkami sa zišli členovia záujmového združenia právnických osôb Koalícia 2013+ na valnom zhromaždení. Skonštatovali, že za viac ako dva roky od vzniku združenia, vytvoreného na podporu projektu Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013 (EHMK), urobili Košičania kus práce na tom, aby bol projekt úspešný. K prípravám a priebehu EHMK 2013 významne prispelo v zahraničí vysoko cenené koaličné spoločenstvo, zložené z organizácií a firiem zo štátnej a verejnej správy, súkromného sektora a univerzít.

Na dva a pol hodinovom stretnutí dvadsaťštyri členov, ktorých hlasy predstavovali 78 percent hlasov všetkých členov združenia, prezentovali spoločnosti U. S. Steel Košice, s.r.o., Východoslovenská energetika, a.s. a NESS KDC svoje konkrétne príspevky k tomu, aby bol projekt EHMK 2013 skutočne úspešný. Riaditeľ Vonkajších vzťahov U. S. Steel Košice Ján Bača informoval o aktuálnom progrese, ktorý dosiahol 78-členný projektový tím interaktívneho centra Steel Park - Kreatívna fabrika, zložený z kreatívcov Technickej univerzity Košice, Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Slovenskej akadémie vied.

"Expozícia na troch nadzemných podlažiach je koncipovaná tak, aby príbeh ocele, ktorý prostredníctvom nej príťažlivým a zaujímavým spôsobom prerozprávame, postupne každým poschodím gradoval. Leitmotívom projektu Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013 je podpora kreativity vo všetkých oblastiach. Steelpark ho podporuje predstavením technickej tvorivosti," povedal okrem iného J. Bača.

Kreativite sa teda v budúcom Steel Parku - Kreatívnej fabrike medze klásť nebudú. Tvorcovia expozície jedinečné exponáty navyše doplnia o pôsobivú a vizuálne mimoriadne príťažlivú centrálnu projekciu odpichu surového železa, takže cestu do jednej z troch centrálnych budov vynoveného areálu Kasární/Kulturpark si určite nájdu nielen deti a mládež, ale aj ostatní Košičania. Z komentárov členov Koalície 2013+ na valnom zhromaždení bolo zrejmé, že už teraz sa tešia na dokončenie tohto originálneho projektu, ktorý má pritiahnuť pozornosť verejnosti zo Slovenska i zo zahraničia.

V konštruktívnej diskusii sa zároveň zhodli na tom, že Koalícia 2013+ bude mať opodstatnenie aj po skončení tohto roka, keď môže prispieť k trvalej udržateľnosti kvalitného kultúrneho a umeleckého obsahu, prinášaného do Košíc vďaka EHMK 2013. Samozrejme za predpokladu, že sa do konca roka 2013 podarí kompetentným nastaviť model spolupráce a financovania rozvoja kultúry v Košiciach, ktorý budú akceptovať všetci členovia združenia. Konkrétny význam tak nadobudne aj symbolické znamienko plus v názve Koalície 2013+.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...