Vyhľadávanie:

Fakty o európskom oceliarskom priemysle

Fakty o európskom oceliarskom priemysle



Európsky oceliarsky priemysel je svetovým lídrom v inováciách a environmentálnej udržateľnosti. Obraty v tomto sektore dosahujú približne 170 miliárd USD. Sektor priamo zamestnáva 330 tisíc vysoko kvalifikovaných ľudí a vyrába priemerne 170 miliónov ton ocele za rok. Viac ako 500 oceliarskych výrobných závodov v 24 krajinách EÚ poskytuje priame a nepriame zamestnanie ďalším miliónom občanov EÚ. Úzko prepojená s európskym výrobným a stavebným priemyslom predstavuje oceľ chrbtovú kosť vývoja, rastu a zamestnanosti v Európe.

Oceľ je najvšestrannejší priemyselný materiál na svete. Tisíce rôznych tried a druhov ocele vyvinutých priemyslom umožňujú vytvárať náš súčasný moderný svet. Oceľ je stopercentne recyklovateľná a preto predstavuje základnú zložku obehového hospodárstva. Ako základný inžiniersky materiál je oceľ takisto aj podstatným faktorom vývoja a aplikácie inovačných technológií redukujúcich CO2, zvyšujúcich efektivitu zdrojov a podporujúcich udržateľný rozvoj v Európe.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...