Vyhľadávanie:

Favoriti nezaváhali

Favoriti nezaváhali

Začali sa futbalové majstrovstvá U. S. Steel Košice pre rok 2014

Na ihrisku Technickej univerzity Košice na Watsonovej ulici sa v piatok 25. apríla začal v poradí už 53. ročník turnaja o majstra USSK pre rok 2014. Do šampionátu sa prihlásilo len šesť mužstiev, ktoré organizátori vyžrebovali do dvoch skupín. Nechýbali medzi nimi všetci traja vlaňajší medailisti, ktorým sa štart do nového ročníka vydaril. Vlaňajší obhajca z Energetiky v prvom zápase zdolal hráčov z Teplej valcovne a rovnako úspešne si počínali aj futbalisti spoločného tímu zo Zušľachťovní a obalovej vetvy, z Vedenia i z Vysokých pecí. V úvodných stretnutiach boli zaregistrované tieto výsledky:

Teplá valcovňa - Energetika 0:2 (0:1)
AktívnejšiE začali hostia a po úvodnej štvrťhodine sa zásluhou Viszlaya dostali do vedenia. Domáci sa snažili o vyrovnanie, mali aj šance, ale Kassai a po ňom aj Pročka ich nedokázali premeniť. Až v závere, keď bol hráč hostí Pataky faulovaný v pokutovom území, Lukáč z jedenástky zvýšil na konečný stav 0:2.

Vedenie - Zušľachťovne + obalová vetva 1:1 (1:1)
Obidve mužstvá hrali od začiatku veľmi opatrne. V 14. min. sa hosťujúci Spišák dostal do brejku, ale mieril vedľa. Vynahradil si to však v 20. min, keď hlavou premenil center Begániho a bolo 0:1. Domáci sa nevzdávali a minútu pred polčasom Béreš po individuálnej akcii presnou strelou k žrdi vyrovnal.

Teplá valcovňa - Vysoké pece 0:2 (0:1)
Domáci chceli odčiniť svoju prvú prehru s energetikmi a tak vsadili viac na útok. V 24. min. vysokopeciari využili odkrytú obranu a Puškáš presnou strelou otvoril skóre 0:1. Keď sa po zmene strán domáci snažili o vyrovnanie, hostia udreli po druhý raz. V 41. min presne mieril Tomásch a druhým gólom zabezpečil svojmu tímu víťazstvo.

Vedenie - RMS 3:2 (1:0)
Bol to veľmi dramatický zápas. Domáci hráči využili svoju útočnú aktivitu a v polovici druhého polčasu už viedli 3:0. Dva góly zaznamenal strelecky disponovaný Bolf, jeden pridal skúsený Duhaň. V závere hostia zvýšili svoj tlak a v 51. min. Horňák znížil. Dve minúty pred koncom Rabatin strelil ich druhý gól a veľa nechýbalo, aby sa zrodil nerozhodný výsledok.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...