Vyhľadávanie:

Finále až o týždeň v piatok

Finále až o týždeň v piatok

Vo futbalových majstrovstvách U. S. Steel Košice sa dnes v semifinále stretnú Vysoké pece - Energetika a Teplá valcovňa - Údržba

Futbal
V stretnutí energetikov s futbalistami z Obalovej vetvy sa vo štvrťfinále tuho bojovalo o každú loptu. Obidve mužstvá sa na trávniku rozišli zmierlivo po remíze 1:1. O postupujúcom však napokon rozhodli strely zo značky pokutového kopu.

Futbalové majstrovstvá U. S. Steel Košice pokračujú dnes semifinálovými stretnutiami, v ktorých sa stretnú Vysoké pece - Energetika a Teplá valcovňa - Údržba. Potom bude v turnaji nasledovať, kvôli vopred plánovaným športovým akciám na štadióne Slávie TU Košice na Solovjevovej ulici, ale hlavne kvôli nepriaznivému počasiu, dlhšia prestávka. Chladné počasie i dážď v uplynulom týždni spôsobili preloženie dvoch štvrťfinálových stretnutí z 28. mája na 31. mája 2004.

Záverečné stretnutia o bronz i o titul odohrá toto semifinálové kvarteto až na budúci týždeň. O medaily sa teda bude hrať v piatok 11. júna 2004 od 16.00 h. o 3. miesto a o 17.15 h. finále. V uplynulom týždni, ale aj v pondelok 31. mája, sme vo štvrťfinálových stretnutiach zaregistrovali niektoré prekvapenia.

Najprv najúspešnejší tím po základnej časti v skupinách z Dopravy, ktorý mal plný bodový zisk s vysoko aktívnym skóre 7:0, zostal prekvapujúco na štíte vysokopeciarov. Potom skončil svoje účinkovanie vo štvrťfinále aj vlaňajší bronzový kolektív oceliarov. Ten síce odohral s valcovačmi z teplej vyrovnanú partiu, ale neuspel po strelách zo značky pokutového kopu. Blízko k príjemnému prekvapeniu boli aj futbalisti z Obalovej vetvy, ktorí boli v súboji s vlaňajším finalistom z Energetiky herne lepším mužstvom, ale neuspeli v penaltovom rozstrele. Až vo štvrťfinále sa strelecky prebudili hráči úradujúceho majstra z Údržby, ktorí rozdielom triedy zdolali víťaza D skupiny SVa.

Do bojov o medaily sa zaslúžene prebojovali mužstvá, ktoré sa na tohtoročný šampionát najlepšie pripravili a ich výkony na trávniku mali stúpajúcu tendenciu. Vo štvrťfinále sme zaregistrovali tieto výsledky:

Doprava - Vysoké pece 0:2 (0:0)
Hostia, ktorí v skupine vyšli strelecky naprázdno, ale ani neinkasovali, začali veľmi aktívne. Dopravári však tento úvodný tlak prežili bez ujmy a hru postupne vyrovnali. V 20. min. si dokonca vypracovali aj prvú gólovú šancu, ale Gönciho dobre mierenú strelu pod brvno brankár hostí vytlačil na roh. Vysokopeciari sa strelecky osmelili až po zmene strán. Najprv Puškáš z priameho kopu vystrašil Urbana v bráne domácich, ktorý ešte stačil zachrániť, ale po rohovom kope Ondrejču si Olejár pri žrdi zrazil loptu do vlastnej brány a hostia otvorili skóre 0:1. Po góle hostia zvýšili iniciatívu, do ďalších šancí sa dostali Sciranka i Janšo, ale do čierneho trafil iba Kováč, ktorý strelou k žrdi upravil na konečných 0:2.

Oceliareň - Teplá valcovňa 1:1 (1:1), na pokutové kopy 0:2
Lepšie začali oceliari, ktorí hneď v úvodnej päťminútovke dvakrát nebezpečne ohrozili bránu hostí, ale Hudák a po ňom Mižák nemierili presne. Valcovači hru postupne vyrovnali, ale o prekonanie brankára Šveca z Oceliarne sa pokúšali iba strelami z diaľky. Domáci na druhej strane kontrovali a v 21. minúte po chybe obrany hostí strelil vedúci gól oceliarov Bitto - 1:0. Hostí tento gól nedeprimoval, naďalej sa snažili o protiútoky a po jednom z nich v 25. minúte strelou z hranice šestnástky Gašpar perfektnou strelou do šibenice vyrovnal na 1:1. Po zmene strán sa hráči obidvoch tímov pozornejšie strážili a v snahe strhnúť víťazstvo na svoju stranu robili v obrane chyby. V závere sa hostia dostali v tandeme do útoku, ale Seliga úmyselným faulom zmaril ich úsilie a tak musel predčasne pod sprchy. Nervy na uzde si neudržal ani Čisovský, a tak domáci dohrávali zápas len s deviatimi hráčmi. O víťazovi i postupujúcom sa rozhodlo zo značky pokutového kopu. Začínali domáci Ferenc, ktorý brankára hostí neprekonal, Gašpar z TVa mieril presne a otvoril skóre 0:1. Keďže ani druhý hráč Oceliarne Lemešányi gól nedal, o všetkom rozhodol Kolesár, ktorý nezaváhal a druhým gólom zabezpečil hosťom postup do semifinále.

Energetika - Obalová vetva 1:1 (1:0), na pokutové kopy 4:3
Úvod patril hosťom, ktorí boli aktívnejší v útoku, ale do gólovej šance sa nedostali. Energetici postupne hru vyrovnali a v závere polčasu sa po strele Vargu z priameho kopu dostali do vedenia 1:0. Tento gól však futbalistov z Obalovej vetvy nedeprimoval, naopak, prinútil ich po zmene strán k ešte väčšej ofenzíve. Svoj mohutný tlak dokázali zúžitkovať v podobe vyrovnávajúceho gólu, ktorého autorom bol Štefan Spišák. Domáci sa spoliehali na rýchle protiútoky a po jednom z nich Piga zblízka brankára hostí neprekonal. Na druhej strane mali šancu aj hostia, keď v závere Š. Spišák z dobrej pozície strelil vedľa. O postupujúcom sa potom rozhodlo zo značky pokutového kopu. Sériu troch jedenástok začínali hostia a postupne ich premenili hosťujúci Beregsási, Trelo a Leško a za domácich Piga, Sabo a Duhaň. Vo štvrtej sérii Š. Spišákovu strelu brankár domácich vyrazil a keď Guliš penaltu premenil, do semifinále postúpili vlaňajší finalisti z Energetiky.

Studená valcovňa - Údržba 1:4 (0:1)
Po opatrnom začiatku údržbári postupne preberali iniciatívu a častejšie sa dostávali do pokutového územia domácich. V 16. minúte po skvelom úniku a strele Hanzela, brankár Oravec loptu vyrazil a úplne voľný Ľalík pohodlne otvoril skóre - 0:1. Údržbári naďalej udávali tempo hry a po zmene strán sa konečne výraznejšie presadili aj strelecky. Najprv po ideálnom centri Hanzela, upravil Begáni perfektnou hlavičkou do ľavého horného roku na 0:2 a potom sa presadili aj striedajúci hráči. Po chybnej rozohrávke domácich sa k lopte dostal Janočko, ktorý strelil tretí gól hostí a kanonádu údržbárov zavŕšil strelou k žrdi Dancák. V závere sa podarilo hráčom zo Studenej valcovne streliť čestný úspech, ktorého autorom bol Juhás.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...