Vyhľadávanie:

For you a Maxym Kutsenko vás pozývajú sledovať Vianočný koncert

For you a Maxym Kutsenko vás pozývajú sledovať Vianočný koncert

Vianočný koncert U. S. Steel Košice si môžete pozrieť 17. decembra o 20.00 prostredníctvom firemnej X App Košice, na you tube kanáli U. S. Steel Košice a v sieti Antik na telKe. Link zverejníme už zajtra v X App a na intranete.

Sledovať koncert vás pozýva operný spevák, sólista opery Štátneho divadla Košice Maxym Kutsenko. Milovníci opier ho mohli vidieť  v celom rade operných predstavení ako La traviata, Fidelio, Don Giovanni a ďalších. Na sviatočnú náladu vás iste hneď na začiatku tohto koncertu naladí sólista divadla Maxym Kutsenko, ktorého na klavíri sprevádza Katarina Trofymovych.  Ako prežíva Vianoce Maxym Kutsenko?

"Vianoce boli pre mňa vždy rodinným, detským sviatkom so spievaním kolied a výnimočnou atmosférou. Oslava týchto sviatkov na Slovensku a na Ukrajine je podobná, oficiálne síce oslavujeme  6. a 7. januára , ale teraz oslavujeme s rodinou dvakrát ))) Na svety (štedrý) večer pripravujeme 12 pôstnych jedál (každé z jedál symbolizuje mesiac v roku) a hlavne kuťa,  čo je tradičná sladká pochúťka (pšenica, mak, vlašské orechy, med a voda). Celá rodina to musí ochutnať z jedného spoločného taniera. Najlepším darčekom v týchto nie ľahkých dňoch je detský smiech, rodina a blízki okolo nás! " 

Vokálna skupina For you by chcela vašu pozornosť upriamiť hlavne na skladu "Zima na saniach" pretože, je to pôvodná slovenská skladba Pavla Zelenaya, nestora slovenskej pop music, ktorý je legendárnou postavou slovenskej hudby a napísal mnoho skvelých hitov pre Karola Duchoňa, Janku Kociánovú a mnohých ďalších.

Vianočné vyznanie For you je takéto:  „Vianoce v našich predstavách je túžba roztopiť a odstrániť z ľudských sŕdc tvrdosť, chlad a nevšímavosť, ktoré tvoria niekde hrubšiu, niekde tenšiu škrupinu v každom  z nás a nedovoľujú nám slobodne a radostne dýchať v našich životoch..., preto sa na každom našom koncerte snažíme byť autentickí a bezprostrední, aby sme dokázali napĺňať toto posolstvo lásky, nádeje a radosti....“

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...