Vyhľadávanie:

Gymnasti o Memoriál J. Pajora

Gymnasti o Memoriál J. Pajora

Memoriál
Traja najlepší gymnasti v kategórii začínajúcich žiakov. Zľava druhý Dostál zo Šumperka v strede víťazný Mincu z Rumunska a vpravo tretí Balan z Rumunska.

V rámci Dňa Košíc zorganizovali dva gymnastické košické kluby Gymnastik a Sokol Gymnastik medzinárodné preteky v športovej gymnastike. Bol to vlastne už XXVIII. ročník Memoriálu Jozefa Pajora, na ktorom štartovalo vyše sto pretekárov z piatich krajín. Konkrétne z Ukrajiny, Slovinska, Rumunska, Českej republiky a zo Slovenska.

"Musím sa priznať, že sme očakávali väčšiu účasť, aspoň dvesto mladých gymnastov a gymnastiek. Mnohí však odvolali svoju účasť na poslednú chvíľu," povedal nám riaditeľ pretekov Jozef Dučák a pokračoval: "Pôvodne sa mali tieto preteky uskutočniť o týždeň neskôr, ale kvôli oslavám Dňa Košíc sme preložili termín konania na 30. 4. a 1. 5. 2005. Lenže na tento termín už mali najmä pretekári z Poľska, Rakúska, Chorvátska i Maďarska naplánovaný iný program. Túto zmenu sme urobili kvôli mestu a napokon mesto nám vôbec nepodalo pomocnú roku. Okrem iných sponzorov sme tieto preteky zorganizovali za výraznej pomoci spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá bola už po štvrtý raz generálnym reklamným partnerom tohto podujatia."

I napriek slabšej účasti však mali tieto najstaršie pohárové preteky v športovej gymnastike v Európe dobrú úroveň. Skvelé výkony zaregistrovali v najstarších kategóriách domáci gymnasti, keď medzi juniormi bol najlepší Ivan Hiľovský z klubu Gymnastik Košice a u žien zvíťazila Katarína Andrássyová z OŠG Športvýroba Košice. Najviac pretekárov, až 28, štartovalo v kategórii začínajúcich žiakov. Víťazstvo si vybojoval Dragos Mincu z Rumunska pred Ondřejom Dostálom zo Šumperka a tretím Andreiom Balanom z Rumunska.

V kategórii mladších žiakov štartovalo 23 pretekárov, víťazstvo z nich si vybojoval Gigi Musal z Rumunska. Na 2. mieste skončil syn nášho zamestnanca z U. S. Steel Košice talentovaný Gabriel Ferčák z klubu TAN-GYM Košice, kde ho trénuje tréner Hudec. Tretie miesto obsadil Leon Vaculík zo Šumperka. Medzi staršími žiakmi dominoval Peter Pardupa z Banskej Bystrice, medzi juniorkami Dagmar Lovětínská zo Slovana Praha. V tejto kategórii junioriek na 2. mieste sa umiestnila Barbora Gallová zo Športvýroby Košice a 3. miesto obsadila Oľga Stančáková z OŠG Košice. Jej oddielová kolegyňa Silvia Belánová zvíťazila v kategórii žiačok, kde sa na 2. mieste umiestnila Dajana Kováčová zo Športovýroby Košice a 3. miesto obsadila Klaudia Medľová z Liptovského Mikuláša.

V súťaži družstiev si medzi žiačkami prvenstvo vybojovali mladé gymnastky z OŠG Košice a v žiackych kategóriách začínajúcich žiakov a mladších žiakov dominovali rumunské družstvá z CSS Buzau. V juniorskej kategórii zvíťazilo družstvo Gymnastik Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...