Vyhľadávanie:

Viac takýchto podujatí

Viac takýchto podujatí

Bowling
Víťazka v kategórii žien Andrea Sádecká.

V dňoch 23. - 24. apríla 2005 sa po prvý raz v histórii rekreačnej telovýchovy a športu zamestnancov železiarní uskutočnili majstrovstvá v bowlingu. Ako sme už v uplynulom čísle našich novín písali, o tento šport bol veľký záujem. Okrem 108 štartujúcich mužov a 15 žien sa o účasť dostať na štvordráhu Bowling Pubu hlásili aj ďalší záujemcovia, ktorí sa nestihli zaregistrovať v stanovenom termíne.

Žiaľ, z časového hľadiska to už nebolo možné. Zorganizovať takýto šampionát nie je vôbec jednoduché, a tak členovia organizačného štábu pod vedením Jána Margitu museli po skúsenostiach s turnajmi v kolkoch vopred vyžrebovať družstvá, ktoré nastúpili do hry podľa časového harmonogramu. "Tento systém sa nám v minulosti osvedčil. Všetci hráči jednotlivých družstiev sa v predstihu dozvedeli, kedy majú hrať a stačilo im pol hodinu predtým prísť odohrať hru. Zbytočne by sedeli v hľadisku od rána a čakali na svoju šancu hrať až niekedy popoludní, prípadne večer," povedal hlavný rozhodca šampionátu Karol Hanigovský a dodal: "Bol som milo prekvapený skvelou hrou niektorých jednotlivcov i disciplinovanosťou všetkých účastníkov, ktorí s neskrývanou súťaživosťou vytvorili v peknom prostredí tohto stánku príjemnú atmosféru."

V družstvách jednotlivých trojčlenných tímov sa predstavilo mnoho skúsených kolkárov, ale bolo aj mnoho takých, ktorí sa odhodlali zahrať si bowling po prvý raz. Po krátkej inštruktáži im to išlo celkom dobre. Prvými víťazmi v súťaži jednotlivcov sa stali u žien Andrea Sádecká, ktorá reprezentovala družstvo Predaj - DO a u mužov sa šampiónom stal Kyle Frascarelli z tímu Automotive. Obidvoch sme po skončení šampionátu požiadali o krátky rozhovor.

Konečne našla odvahu

Z pätnástich štartujúcich žien ako jediná prekonala z dvoch hier hranicu tristo bodov, nová šampiónka Andrea Sádecká, ktorá mala na svojom konte 305 bodov. Na našu otázku čomu vďačí za svoje prvenstvo, odpovedala:
"Najmä tomu, že som vôbec našla odvahu i odhodlanie prihlásiť sa do súťaže. Kolega "Piťo" Tormásy zbadal oznam na intranete, že sa konajú majstrovstvá v bowlingu a vlastne ten ma prehovoril. Už som sa chcela v rámci letnej olympiády prihlásiť na squash, ale nejako mi to nevyšlo."
· Mali ste na tento šampionát nejakú špeciálnu prípravu?
"Špeciálnu ani nie, ale už tri roky sa v rámci rekreačného športu venujem bowlingu i squashu. Je to pre mňa nielen dobrá regenerácia síl, ale aj relax."
· Čo poviete na svoje súperky?
"Nepoznala som ich silu, ale myslím si, že sme si dobre zasúťažili. Keďže bowling som si už predtým vyskúšala, snažila som sa hrať tak, ako viem. Ale že získam titul, na to som vôbec nepomyslela."

Výhra a víťazstvo

Byť majstrom U. S. Steel Košice v bowlingu zo 108 štartujúcich, to už niečo znamená. Pre Kyla Frascarelliho však tento šport nie je neznámy, lebo v USA ho hrá takmer každý. V nedávnom našom prvom turnaji dosiahol v štyroch hrách 556,5 bodov a s týmto výsledkom získal titul majstra. Hneď po skončení šampionátu v stručnosti zhodnotil svoje víťazstvo slovami: "Výhra v hre nerobí človeka víťazom tak, ako nás ním robí každodenný bezpečný príchod do práce, efektívna práca a úspešný a bezpečný návrat domov k rodinám. To je skutočná výhra v živote nás všetkých! V súvislosti s turnajom ďakujem USSK, organizátorom, skvelým kolegom a súperom za výborné podujatie. Bola to pre mňa česť zúčastniť sa, mal som z toho úprimnú radosť."
· Ako ste sa dostali k bowlingu?
"Privítal som tento šampionát, lebo bowling sme chodili hrávať ešte s otcom v USA. Keď sme prišli do Košíc, aj tu sme našli bowlingové dráhy, na ktorých si len tak zo zábavy rád zahrám."
· Šport vám však nie je cudzí, lebo často vás vidieť na športoviskách v rámci našich súťaží. Čo vás najviac baví?
"Jednoznačne futbal, a to po celý rok. Či už v zime v hale alebo v lete na tráve. Okrem toho som sa zúčastnil viacerých majstrovstiev U. S. Steel Košice, či už to bolo v hokeji alebo v tenise, šachu, či v kolkoch. Rekreačný beh ma nie veľmi baví, je to síce pohyb, ale taký monotónny. Ale bowling je úžasný, z titulu sa naozaj teším."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...