Vyhľadávanie:

Hádzanárov už preverujú súperi

Hádzanárov už preverujú súperi

Po týždennom sústredení vo vysokohorskom prostredí na Štrbskom Plese, už druhý týždeň naplno zarezávajú hádzanári 1. HMK Košice v domácich podmienkach vo všešportovom areáli. "Z osemnástich hráčov, ktorí boli na sústredení, sme už s pätnástimi zmluvne zviazaní. O miesto v širšom kádri bojujú aj naši nádejní dorastenci a rád by som v ňom privítal aj trojicu kadetských reprezentantov, ktorí nedávno štartovali na ME do 18 rokov, a to M. Kolesára, Paula a Baláža," hovorí tréner mužstva Gabriel Schmiedt a dodáva: "Po návrate zo sústredenia sme okrem kondičných tréningov už prešli aj na herné činnosti s loptou v hale, pretože v tomto mesiaci odohráme aj niekoľko prípravných stretnutí."

V stredu uplynulého týždňa odohrali hádzanári 1. MHK Košice prvé dve priateľské stretnutia s maďarským druholigovým celkom zo Salgótarjánu. Predpoludním zdolali tohto súpera o dva góly 31:29 ((12:12), keď najviac gólov nášho tímu zaznamenali Faith 8 a Justus 6, popoludní naši vyhrali 32:24 (16:12), keď sa strelecky najlepšie presadili Justus so šiestimi gólmi, Vikartovský s päť a Farkašovský so štyrmi gólmi. Cez víkend absolvovali naši hádzanári medzinárodný turnaj v Leviciach o Pohár primátora mesta. V silnej konkurencii hralo šesť mužstiev v dvoch skupinách. V A skupine, kde hrali aj Košičania mali všetky mužstvá rovnaký počet bodov, naši skončili iba horším skóre na 3. mieste a hrali už len o 5. miesto v konečnom poradí.

V A skupine v prvom zápase zverenci trénera Gabriela Schmiedta vyhrali o gól nad ŠKP Bratislava 34:33. Najviac gólov nášho tímu zaznamenali Justus 9, Faith 8, Kočík 5. V druhom stretnutí neuspeli, podľahli maďarskému celku z Györu 26:33. Z našich najlepšie strieľali Pecha 6, Farkašovský a Faith po 5 gólov. Vo finále sa stretli ŠKP Bratislava a domáce Levice. Po výsledku 32:17 si cennú trofej vybojovali policajti z Bratislavy. Naši v zápase o 5. miesto zdolali Nové Zámky vysoko 46:22, keď strelecky sa zaskveli Vikartovský a Salatnay s 8 gólmi, Kraus a Faith strelili po 7 gólov.

Nový káder hráčov 1. MHK Košice pre spoločnú česko-slovenskú súťaž hádzanárov v HIL: MUDr. Ivan Staško, Roman Kočík, Roman Kraus, Martin Mazák, Martin Strapko, Martin Farkašovský, brankár Dušan Olejár, Peter Nuber, Ján Faith, Marcel Cibere, Tomáš Salatnay, Martin Miženko, masér Jozef Majný, Roman Pecha, brankár Dušan Bakša, Martin Justus, tréner Gabriel Schmiedt, prezident klubu Ing. Boris Farkašovský, vedúci mužstva Vojtech Profant, Ján Kolesár, brankár Juraj Barbarič, Erik Labič a Maroš Vikartovský.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...