Vyhľadávanie:

Mladí dizajnéri a ich predstavy v plechu

Mladí dizajnéri a ich predstavy v plechu

Tretí ročník medzinárodného workshopu U. S. Steel - Metal Inspiration

Inšpirácia v kove
Mladí dizajnéri už v priebehu utorka poriadne zarezávali v dielňach SOU hutníckeho v Šaci. Ako sme sa dozvedeli, nápadov majú veľa a tak sa ich budú snažiť čo najpresvedčivejšie stvárniť do plechu. Hotové diela budete môcť obdivovať v Galérii U. S. Steel Košice, kde sa 31. augusta uskutoční vernisáž.

Viceprezident U. S. Steel Košice Peter Richardson plynulou slovenčinou odštartoval v poradí už tretí ročník medzinárodného workshopu U. S. Steel - Metal Inspiration.

"Už od začiatku svojho pôsobenia na Slovensku je spoločnosť U. S. Steel Košice aktívnym podporovateľom umenia a hlavne mladých začínajúcich talentov. Úspech predchádzajúcich workshopov presvedčil našu spoločnosť pokračovať v organizovaní tohto podujatia. Verím, že v U. S. Steel Košice nájdete dobré podmienky pre svoje schopnosti a že toto zaujímavé podujatie priláka do Košíc ďalších mladých dizajnérov," skonštatoval viceprezident v pondelok v podvečer v kruhu študentov. Stretnutia sa zúčastnili tiež dekan Fakulty umení TU Jaroslav Jarema a riaditeľ Slovenského technického múzea v Košiciach Eugen Labanič, zástupcovia organizácií podieľajúcich sa spolu s U. S. Steel Košice na realizácii tohto medzi mladými dizajnérmi obľúbeného podujatia.

Tohtoročného workshopu sa zúčastňujú študenti dizajnu štyroch vysokých škôl - z STU Bratislava, TU Košice, ASP Krakov a VUT Brno. V priebehu tohto týždňa v dielňach SOU hutníckeho v Šaci budú mladí dizajnéri z plechu zhmotňovať svoje umelecké predstavy do úžitkového alebo upomienkového predmetu, či komornej plastiky. Svoje diela budú prezentovať na výstave v Galérii U. S. Steel Košice, ktorej vernisáž sa uskutoční v utorok 31. augusta 2004. Viac informácií o priebehu podujatia i vernisáži prinesieme v budúcom čísle Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...