Vyhľadávanie:

Hasiči predviedli nové zásahové vozidlo

Hasiči predviedli nové zásahové vozidlo

Nehorelo, bol to len cvičný požiarny poplach

Kvílivý zvuk hasičských sirén, ktorý sa rozliehal vo štvrtok minulého týždňa  6. apríla 2017 krátko po poludní areálom železiarní,  neznamenal našťastie žiaden požiar,  či nebodaj nejakú mimoriadnu, život ohrozujúcu udalosť. Bol to len cvičný požiarny poplach, ktorý hasičom ukladá vykonávať Zákon č. 314/2001 v znení neskorších predpisov, spojený tentoraz s evakuáciou  zamestnancov hlavnej administratívnej budovy. A nešlo iba o nácvik, ktorý viedol veliteľ zásahu Marián Tomčo. Hasiči sa prišli „pochváliť“ novým zásahovým vozidlom, ktoré si so záujmom pozreli aj prezident spoločnosti U. S. Steel Košice Scott Buckiso a generálny manažér pre ochranu – Europa David T. Maxwell.

„Cisternová automobilová striekačka je postavená na podvozku značky Scania  s náhonom 6 x 4, o výkone 410 koní  a s  nadstavbou od spoločnosti WISS. Vďaka priestrannej kabíne, ktorá pojme šesť zasahujúcich hasičov a premyslenému vnútornému rozloženiu prostriedkov pre zásah v šiestich boxoch nadstavby, dokážeme zasahovať nielen pri hasení požiarov za použití vody a peny, ale sme schopní vykonať prvotný zásah na väčšine akcií na ktorých sa náš útvar podieľa.  Srdcom nadstavby a samotnú distribúciu hasiacich médií zabezpečuje čerpadlo Ruberg o výkone 6000 litrov za minútu pri tlaku 1MPa. Nádrže majú objem 8000 litrov vody a 1000 litrov penidla. Na streche nadstavby je umiestnený diaľkovo ovládaný veľkokapacitný monitor TFT s nastaviteľným prietokom v rozsahu 1000 - 6000 litrov za minútu pri tlaku 1MPa s možnosťou automatickej oscilácie vo viacerých smeroch,“ informoval veliteľ Závodného hasičského útvaru U. S. Steel Košice Marek Goliáš o najdôležitejších takticko-technických údajoch nového zásahového vozidla, ktoré „posilnilo“ vozový park  našich hasičov
v uplynulých dňoch.                   

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...