Vyhľadávanie:

Štyri úžitkové vzory a jeden dizajn

Štyri úžitkové vzory a jeden dizajn

Novinky v oblasti registrácie duševného vlastníctva spoločnosti U. S. Steel Košice

V oblasti registrácie duševného vlastníctva podala spoločnosť U. S. Steel Košice v roku 2016 na Úrad priemyselného vlastníctva SR štyri žiadosti o zápis úžitkového vzoru do registra úžitkových vzorov. Medzi navrhovanými boli Zariadenie a spôsob na bezpečné otáčanie valcových blokov, Zariadenie a spôsob na zaistenie žeriavových dráh a koľajových vozidiel, Spôsob merania mechanických vlastností za tepla valcovaných oceľových pásov a Prípravok na otváranie a zatváranie vagónov. Úrad priemyselného vlastníctva SR zaregistroval aj náš dizajn s názvom Aglomeračná roštnica s plutvou.

Úžitkový vzor s názvom  Zariadenie a spôsob na bezpečné otáčanie valcových blokov, ktorého autorom je Marcel Papcún, rieši bezpečné otáčanie štvorvalčekových blokov sekcií kaziet 4,5 zariadenia pre plynulé odlievanie ocele do brám č. 2 počas manipulácie pri oprave. Druhý úžitkový vzor  Zariadenie a spôsob na zaistenie žeriavových dráh a koľajových vozidiel -  Výsuvná koľajová zarážka  popisuje  zariadenie, ktoré  zjednoduší a urýchli proces zaisťovania žeriavových dráh pri opravách zdvíhacích zariadení, čím sa znížia ich prestoje a náklady na opravu. Jeho autormi sú Jaroslav Dancák a Martin Bittó. Ďalší úžitkový vzor Spôsob merania mechanických vlastností za tepla valcovaných oceľových pásov autorov Jána Godinu, Aleny Peterčákovej, Jána Semeňáka a Ivana Kohúteka umožňuje zníženie materiálovej straty spojenej s odberom vzoriek materiálu v teplej valcovni,  keďže mechanické hodnoty pásu sa stanovia bez odberu vzoriek, výroby skúšobného telesa a vykonania samotnej skúšky na základe chemického zloženia plechu a výrobných parametrov. Nápad Petra Huttera na bezpečné otváranie a zatváranie železničných vagónov – Prípravok na otváranie a zatváranie železničných vagónov, ktorý bol podaný aj ako úžitkový vzor, zvyšuje bezpečnosť a uľahčuje prácu pri otváraní vagónov, kde je často potrebná veľká fyzická sila a hrozí úraz, najmä rúk.

Okrem úžitkových vzorov sme zaregistrovali aj dizajn Aglomeračná roštnica s plutvou, predstavujúci špeciálne tvarovanú roštnicu na spekacom páse, ktorá zvyšuje priedušnosť aglomerátu počas jeho spekania.  Autormi dizajnu sú Peter Vlašič, Richard Jacko, Ladislav Jerga a Pavol Výrostko.

Všetkým autorom spomínaných riešení ďakujeme za to, že svojim inovatívnym myslením prispeli k obohateniu duševného vlastníctva našej firmy. Pevne veríme, že naši zamestnanci prídu s novými inovatívnymi technickými riešeniami aj v roku 2017.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...