Vyhľadávanie:

Hokejisti musia vymyslieť lepšiu taktiku

Hokejisti musia vymyslieť lepšiu taktiku

V nadstavbovej časti hokejovej T-Com Extraligy sa v sérii play-off hráči HC Košice dobre rozbehli. Vo štvrťfinále si hravo poradili so Slovanom Bratislava v sérii štyroch zápasov po sebe a postúpili do semifinále. V ňom sa Košičanom postavil do cesty Poprad, pre ktorý bola doteraz účasť v kvartete najlepších v histórii extraligy iba snom. A ten sa v tejto sezóne Podtatrancom do bodky splnil.

Pred dvoma zápasmi play-off v Košiciach nikto z hokejových odborníkov v našom meste nepochyboval o tom, že by doma hokejisti HC proti Popradu neuspeli. Chlapci sa mohli spoľahnúť na výraznú podporu fanúšikov, po štvrťfinále boli v hernej pohode, majú vyváženejšie mužstvo, veď v jeho kádri je viac hráčov, ktorí zažili boje aj vo finále play-off. Okrem toho je pre mužstvo ešte stále veľkou motiváciou hrať vo finále v novej Steel Aréne. Lenže všetky tieto prognózy a predsavzatia domácich dva semifinálové zápasy v Košiciach značne narušili. Už to, že v základnej časti T-Com Extraligy Košičania doma s Popradom raz vyhrali, raz remizovali a raz prehrali, svedčilo o tom, že Poprad nebude pre Košice ľahkým súperom.

A tak sa aj stalo. Košičania nevyužili výhodu domáceho ľadu a po nedeľňajšej prehre 3:5, podľahli svojmu semifinálovému súperovi aj v pondelok 2:3. V obidvoch stretnutiach, aj keď boli naši hokejisti aktívnejší, ťažko sa však presadzovali v zhustenom priestore v strednom pásme. Keď sa aj dostali do blízkosti bránky súpera, v mnohých prípadoch zlyhali v koncovke. Mužstvo hralo pod veľkým tlakom, doma za každú cenu vyhrať. Hrali veľmi kŕčovito, na ich hokejkách bolo cítiť nervozitu, viazli im kombinácie a v obrane kopili chybu na chybu. Kde hľadať príčiny tohto neúspechu, na to nám povedal po druhom zápase asistent trénera HC Košice Milan Staš:

"Prehry nás mrzia dvojnásobne, a to nielen preto, že sme doma prehrali, ale v druhom zápase sa nám zranili dvaja hráči Sabol a Bartoš, ktorí budú mužstvu pod Tatrami citeľne chýbať. V obidvoch stretnutiach sme mali miestami obrovský tlak, ale ten tlak bol jalový, keďže sme nedokázali streliť góly ani z presiloviek, ani v hre piatich proti piatim. Okrem toho rozhodli naše individuálne chyby, ktorých sme sa dopúšťali v zápasoch až priveľa. Neostáva nám nič iné, iba urobiť všetko pre to, aby sme sa vrátili do Košíc a hrali v nedeľu ďalší zápas s Popradom. Neverím, že s týmto súperom prehráme štyri zápasy po sebe."


Na našu otázku, čo to znamená, že mužstvo musí urobiť všetko pre to, Milan Staš dodal: "To znamená, že musíme hrať disciplinovanejšie, nebyť často vylučovaní, proste každý hráč musí odviesť na ľade svoje maximum. Súper je síce vo výhode, vyhral už šesť stretnutí v sérii po sebe, ale teraz budú jeho hráči pod tlakom, musia upustiť od defenzívy."

Tretí a štvrtý súboj tejto semifinálovej dvojice sa hrá v Poprade vo štvrtok a v piatok 30. - 31. marca 2006. Prípadný piaty zápas by sa potom hral v nedeľu 2. apríla v našej Steel Aréne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...