Vyhľadávanie:

Hokejisti pozývajú na študentský zápas

Hokejisti pozývajú na študentský zápas

HC Košice podpísali memorandum o spolupráci so školami

Košickí fanúšikovia si od ligovej dávky hokeja v domácom prostredí teraz nejakú chvíľku oddýchli. Dôvodom bola reprezentačná prestávka, počas ktorej sa národný tím predstavil od 6. do 10. novembra na tradičnom Nemeckom pohári. Z pôvodnej päťčlennej skupiny nominovaných Košičanov sa na reprezentačnom zraze v Bratislave napokon hlásili len dvaja - Andrej Košarišťan a Patrik Koch. „Samozrejme, super pocity! Človek má vždy radosť z toho, že môže reprezentovať svoju vlasť, je to veľká česť. Veľká radosť, ja osobne som bol po oznámení nominácie veľmi šťastný a teším sa,“ prezradil pred odchodom Patrik Koch, ktorý sa po pravidelnom účinkovaní v mládežníckych reprezentačných výberoch dočkal svojej premiéry aj v seniorskom reprezentačnom drese. Kvôli zraneniam si na svoju ďalšiu šancu bude musieť počkať obranca Vojtech Zeleňák aj produktívni útočníci, Michal Chovan a Marcel Haščák.

Hokejový klub HC Košice pred začiatkom aktuálnej sezóny predstavil plán transformácie HC Košice na komunitný klub. Jeho pilierom by mali byť transparentná komunikácia a úzka spolupráca so súkromnými i verejnými organizáciami. Výrazným krokom k naplneniu tohto zámeru je podpis memoranda o spolupráci s Technickou univerzitou v Košiciach, Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Univerzitou veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach. Memorandum podpísali strany na spoločnej tlačovej konferencii, ktorá sa konala 28. októbra 2019.

Prvým spoločným projektom bude Študentský zápas, ktorý sa uskutoční v utorok 19. 11. Súboj proti Liptovskému Mikulášu spestrí bohatý sprievodný program tematicky venovaný udalostiam z novembra 1989. Zúčastnené strany sa zhodli, že Študentský zápas by sa mohol stať tradičným podujatím opakujúcim sa každý rok.

Spoluprácu s univerzitami samozrejme víta vedenie klubu. „Sme nesmierne šťastní, že tak významné inštitúcie košickej komunity prijali našu ponuku na spoluprácu. Prostredníctvom spoločných aktivít budeme môcť osloviť viac ako 17 000 študentov a stovky pedagógov. Pevne verím, že títo mladí ľudia si nájdu cestu na štadión a podporia nás. Z našej pozície urobíme všetko preto, aby sme sa partnerom odvďačili a nadviazali tak dlhodobé partnerstvo prospešné pre všetky zúčastnené strany,“ komentoval túto aktivitu Július Lang, prezident HC Košice.

Najbližšie sa košickí hokejisti predstavia na ľade súperov, v piatok 15. 11. v Michalovciach, v nedeľu 17. 11. v Miškovci. V domácej aréne si zahrajú v utorok 19. 11. v spomínanom Študentskom zápase proti Liptovskému Mikulášu, v nedeľu 22. 11. privítajú hokejistov HK Poprad.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...