Vyhľadávanie:

Hokejistom HC Košice sa prestalo dariť strelecky

Hokejistom HC Košice sa prestalo dariť strelecky

Košičania klesli na tretiu priečku

Kým v poslednom zápase prvej šestiny základnej časti našej najvyššej hokejovej súťaže „naložili“ doma Martinu deväť gólov, v ďalších stretnutiach sa ich gólostroj zasekol. Počas uplynulého týždňa odohrali tri stretnutia a vo všetkých troch prehrali. Najprv neuspeli v odvetnom stretnutí Ligy majstrov vo Švajčiarsku s tímom Fribourg-Gottéron, s ktorým prehrali 1:4. Jeden gól potom strelili po prehre 1:3 aj v Liptovskom Mikuláši a v nedeľu 16. októbra 2016 vyšli dokonca strelecky naprázdno. Doma totiž podľahli nováčikovi z Nových Zámkov 0:1. Pritom boli lepším mužstvom, avšak ani raz nedokázali z vyložených šancí prekonať výborne chytajúceho brankára hostí Lundströma. Košičania svojho súpera vysoko prestrieľali o čom svedčí aj pomer striel 54:23.

Na obhajobu nepriaznivého výsledku z tohto duelu reagoval tréner nášho tímu Rostislav Čada po zápase slovami: „Myslím, že sme si dokázali vytvoriť množstvo dobrých gólových príležitostí, ktoré nám mohli priniesť víťazstvo. Avšak prekonať gólmana hostí, ktorý chytal aj s poriadnou dávkou šťastia, sa nám nepodarilo. Aj preto jediný inkasovaný gól, ktorý napokon znamenal aj stratu bodov, nás mimoriadne mrzí.“
Po týchto prehrách klesli hokejisti HC Košice v tabuľke na tretiu priečku za vedúcou majstrovskou Nitrou a druhou Banskou Bystricou, s ktorou včera (po uzávierke tohto čísla Ocele východu) odohral náš tím na domácom ľade odložený zápas z jedenásteho kola.

Náš tím posilní staronový hráč HC Košice, ktorý vlastní dva majstrovské tituly Košíc z rokov 2009 a 2011 Michel Miklík. O jeho angažovaní do mužstva sa vyjadril generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš: „Po odchode Mareka Hovorku a zranení Gabriela Spilara sme riešili situáciu v mužstve a Michel bol v súčasnosti tou najlepšou voľbou. Dohodli sme sa na pôsobení zatiaľ na jeden mesiac. Po tomto termíne je jeho zmluva otvorená až do konca roka.“


Tipsport liga pokračuje v tomto týždni ďalšími stretnutiami. Už v piatok 21. októbra sa Košičania predstavia na ľade súpera v Trenčíne, doma ich opäť v Steel aréne uvidíme v nedeľu 23. októbra v súboji so Zvolenom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...