Vyhľadávanie:

Hokejové áčko má pred začiatkom sezóny zostavený káder

Hokejové áčko má pred začiatkom sezóny zostavený káder

Káder HC Košice je pred novou sezónou najvyššej hokejovej súťaže z veľkej časti zostavený. K športovému manažérovi Janovi Šťastnému a hlavnému trénerovi Petrovi Draisaitlovi pribudol asistent hlavného trénera Jiří Šolc. Prichádza z moravského Zlína, kde pôsobil v posledných rokoch. Má skúsenosti z medzinárodného hokeja v role mládežníckeho reprezentačného trénera. Vedúcim mužstva bude v novej sezóne Vojtech Petty.

Tréneri majú k dispozícii tento káder: brankári: Andrej Košarišťan, Stanislav Škorvánek; obrancovia: Dávid Boldižár, Jakub Cibák, Václav Čížek, Patrik Koch, Filip Maňák, Christián Michalčin, Jurij Repe, David Růžička, Tomáš Slovák; útočníci: Martin Belluš, Juraj Bezúch, Dalibor Bortňák, Marcel Haščák, Michal Chovan, Oliver Jokeľ, Jakub Kövér, Juraj Majdan, Šimon Petráš, Branislav Rapáč, Dávid Skokan, Jakub Suja, Filip Vrábeľ, Roman Žitný, Juraj Milý. Podľa klubovej internetovej stránky nie je vylúčené, že Oceliari ešte posilnia zadné rady. Príprava na suchu bola naplánovaná do 5. júla. Potom sa hráči aj realizačný tím odobrali na krátke dovolenky, aby sa už 17. júla opäť zišli a pokračovali v tréningovom procese. A-mužstvo HC Košice odohrá osem prípravných zápasov, z ktorých väčšina sa uskutoční na dvoch turnajoch.

Tým prvým bude mimoriadne kvalitne obsadený Memoriál Zbyňka Kusého v českých Pardubiciach v dňoch 14. až 16. augusta 2019. Na konci augusta tradičný Tatranský pohár v Poprade a pred začiatkom extraligy zápas proti nováčikovi z Michaloviec – v Košiciach 30. augusta v Crow aréne a 5. septembra v odvete na ľade Michaloviec.

„Do tréningového procesu A-mužstva chceme tiež zapájať našich mládežníckych trénerov, dať im šancu vzdelávať sa a rozvíjať, aby mohli načerpané poznatky využiť pri vlastnej výchove mládeže HC Košice. Moja predstava je, že ich zapojíme do skills programu pre rozvoj individuálnych zručností,“ uviedol športový manažér Jan Šťastný.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...