Vyhľadávanie:

Hokejové finále až v marci

Hokejové finále až v marci

Zimné športové hry hutníkov majú za sebou zápolenia na snehu

Zimné športové hry 2019 zamestnancov U. S. Steel Košice majú za sebou preteky na snehu. V sobotu 2. februára vybehli lyžiari v hustej hmle na bežkársku trať na Kojšovskej holi, o týždeň, v sobotu 9. februára súťažili slalomári a snoubordisti v lyžiarskom areáli na Jahodnej. Podrobné výsledky i fotografické reportáže pripravujeme do mimoriadnej Ocele východu, ktorá vyjde 27. februára.

Tohtoročný 52. ročník hokejového turnaja o Pohár prezidenta U. S. Steel Košice, odštartoval prvými zápasmi v skupinách už 9. januára. V skupine A  po prvej časti základného kola prvé dve priečky obsadili Finishing a Oceliareň, v skupine B Energetika a Vedenie. Po 24-dňovej prestávke pokračuje turnaj v tomto a budúcom týždni ďalšími zápasmi. Štvrťfinálové duely sa uskutočnia 21. februára, semifinálové 25. februára. Rekonštrukcia Steel arény pred majstrovstvami sveta i dlhodobo plánované kultúrne podujatia však zamiešali kalendárom a odsúvajú pôvodne plánovaný termín finálového zápasu a zápasu o 3. miesto (pôvodne 28. február) až na polovicu marca – v dňoch 12., 13. alebo 14. marca. Presný termín v čase našej uzávierky stále nebol jasný.  

Napriek tomu sa už teraz pripravujú aj atraktívne súťaže pre divákov, ktorí prídu povzbudiť svojich hráčov v zápolení o medaily. Tipovacia súťaž pre divákov sa uskutoční vo štvrtok 21. februára počas štvrťfinálových duelov. Od 17.00 do 21.30 hod. budú môcť diváci priamo na štadióne tipovať, ktoré mužstvo sa dostane do finále. Každý zamestnanec USSK môže dať len jeden tip na finalistu. „Žrebovanie siedmich výhercov sa uskutoční v prestávke medzi zápasom o tretie miesto a finálovým duelom. Dvaja šťastlivci získajú vstupenku na májové MS v hokeji. Do tohto žrebovania môžu byť zaradení iba zamestnanci U. S. Steel Košice. Podmienkou je ich osobná účasť na žrebovaní. Pri prevzatí výhry sa musia preukázať  ID kartou.  Ak sa vyžrebovaný fanúšik – zamestnanec USSK na podujatí nezúčastní, žrebovanie bude pokračovať v prestávke po 1. tretine finálového zápasu. Piati ďalší fanúšikovia dostanú zaujímavé ceny,“ hovorí Marianna Belušková z Vonkajších vzťahov. Pravidlá tipovacej súťaže nájdete na intranete.

Počas finálového dňa sa uskutoční aj súťaž o najlepší fanklub. „Oproti minulému roku máme jednu zmenu, fankluby sa budú prezentovať a hodnotiť počas zápasu, nie v prestávkach. Ich výkony odmeriame decibelometrom v každej tretine,“ doplnila Marianna Belušková. Fan klub, ktorého intenzita povzbudzovania bude najväčšia, získa sto lístkov na najbližší hokejový zápas HC Košice. Naprázdno neobídu ani deti. V prestávke medzi zápasmi si budú môcť vyskúšať streľbu na bránky. O umelecký dojem sa pri čistení ľadovej plochy postarajú Ice girls.  

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...