Vyhľadávanie:

Hruška siahal na medailu

Hruška siahal na medailu

Strelci z klubu vojakov v zálohe mali v tomto mesiaci nabitý program. Okrem kvalifikačných pretekov sa konali aj záverečné republikové súťaže v streleckom viacboji a v trojboji.

  • Majstrovstvá Slovenska v streleckom viacboji sa uskutočnili na strelnici v Príbelciach. Na šampionáte štartovalo aj družstvo strelcov z USSK v zložení K. Hruška, D. Krankus a M. Seman, medzi ženami sa predstavila S. Imrichová. Našej trojici mužov sa nedarilo, keď so ziskom 1 399 bodov skončili v silnej konkurencii na 14. mieste. Majstrovský titul si vybojovali strelci z Hruštína výkonom 1 639 b. pred Bratislavou, ktorá mala na svojom konte 1 622 b. a tretím Lučencom 1 609 bodov. V disciplíne pištoľ vyhral M. Halecký (Hruštín) výkonom 148 b., z našich mal K. Hruška 143 b., v streľbe zo samopalu bol najlepší M. Hamadej (Lučenec) s 139 bodmi, z našich M. Seman 123 b. a v hode granátom zvíťazila Z. Šimeková (Bratislava) výkonom 50 b., D. Krankus mal na konte 40 bodov. V kategórii žien skončila S. Imrichová výkonom 368 b. na 5. mieste, zvíťazila J. Zdichavská (Bratislava) so ziskom 417 bodov.
  • o Slovenský šampionát v streleckom trojboji usporiadali zanietení organizátori streleckého klubu v Hruštíne. Z Košičanov štartovali v streľbe z pištole K. Hruška, M. Seman, R. Šátek, Ľ. Dolinský a S. Imrichová, v streľbe z revolvera sa medzi elitu kvalifikovali K. Hruška a D. Krankus. Majstrovský titul v streľbe z pištole si vybojoval J. Haršány z Bratislavy, ktorý mal na svojom konte 341 bodov. Z našich obsadil so ziskom 305 bodov 16. miesto R. Šátek, na 18. mieste sa umiestnil K. Hruška a na 19. mieste skončil M. Seman, obaja zhodným výkonom 304 bodov, S. Imrichová dosiahla 281 b. a Ľ. Dolinský mal 273 b. V streľbe z revolvera sa majstrom Slovenska stal J. Pavlovčík z Michaloviec výkonom 336 bodov. Nášmu K. Hruškovi unikla medaila iba o vlások. Hoci sa predstavil vo veľmi dobrom svetle a skvelým výkonom dosiahol 324 bodov, v konečnom poradí sa mu ušla len štvrtá priečka. Na 11. mieste skončil D. Krankus s 302 bodmi.

Po tomto šampionáte sa v Hruštíne konalo medzištátne trojstretnutie v streľbe z pištole Praha - Brno - Bratislava. V desaťčlennom tíme Slovenska sme mali tiež svojho zástupcu, keď sa v reprezentačnom drese objavil K. Hruška. Po dlhých rokoch čakania sa Slováci konečne v tomto trojstretnutí presadili a celkovým súčtom 3 133 bodov zaslúžene zvíťazili. Na druhej priečke skončili streli z Moravy s 3 057 bodmi a 3. miesto obsadili Česi výkonom 3 033 bodov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...