Vyhľadávanie:

Hutníkom pomáhajú giganty

Hutníkom pomáhajú giganty

Pozrite si unikátne stroje používané v našich amerických prevádzkach

Počas podujatia pre zamestnancov a ich rodiny Family Safety Day pravidelne vystavujeme aj veľkotonážne stroje, používané v prevádzkach U. S. Steel Košice. Naposledy to bolo prekládkové rýpadlo Sennebogen 830 M E - Serie a teleskopický nakladač Sennebogen 355 E Telehandler s hmotnosťou vyše 10 ton, pancierovými sklami a dosahom teleskopického ramena takmer 20 m.

Súčasťou korporácie United States Steel sú však aj také prevádzky, ktoré v Košiciach nemáme, a to konkrétne bane na železnú rudu v severnej Minnesote. Tam sa železná ruda ťaží a spracúva na železorudné pelety, ktoré následne využívajú v ostatných závodoch USS pri výrobe železa a ocele. Pri ťažbe našim kolegom pomáhajú unikátne obrovské stroje.

Na titulnej fotke je Mike Bakk, riaditeľ pre prevádzkovú pripravenosť spoločnosti U. S. Steel v Minnesote, pred hydraulickým nakladačom v Keewatin. Tieto stroje sú o niečo menšie ako elektrické nakladače používané na inom mieste spoločnosti U. S. Steel, ale majú väčšiu  lyžicu .

Ešte väčším strojom je elektrický lanový nakladač , ktoré sa používa v prevádzke Minntac spoločnosti U. S. Steel v Mountain Iron. Je široký 13,1 m, dlhý 26,8 m a vysoký 18,9 m. Spoločnosť  U. S. Steel používa osem takýchto strojov P&H 2800XPC vo svojej ťažobnej prevádzke, z ktorých každý váži 997 ton a dokáže zdvihnúť v lyžici 58,9 tony.

Tieto nakladače premiestňujú železnú rudu do nákladných vozidiel, ktoré sú samy osebe gigantmi. Nákladné vozidlá Caterpillar 793F sú široké 7,6 m, dlhé 13,4 m a vysoké 6,4 m.

„Bolo by to ako sedieť na druhom poschodí vášho domu s volantom a riadiť ho,“ hovorí Mike Bakk.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...