Vyhľadávanie:

Odviate vetrom

Odviate vetrom

Nie, nebojte sa, nebudeme písať o dramatickom ľúbostnom príbehu, ale žiaľ o pretekoch na bežkách, ktoré boli "odviate" silným vetrom. 

V sobotu 4.2.2023 organizátori Zimných športových hier plánovali uskutočniť súťaže v behu na lyžiach, ako už tradične, na Kojšovskej holi. Partia okolo Jožka Sciranka, spolu s členmi TJ Metropol, už týždne pred podujatím pripravovali trať a radostne hlásili vynikajúce snehové podmienky a špičkovo pripravenú trať. Vrásky na čelo priniesla predpoveď počasia na naplánovaný deň pretekov Jánovi Margitovi, predsedovi organizačného výboru - silný vietor so silou orkánu. Bohužiaľ meteorológovia sa nemýlili, silný vietor vytvoril záveje na pripravenej trati. 

Prišlo smutné, ale nevyhnutné rozhodnutie pre celú skupinu nastúpených bežkárov, ktorí ešte v kútiku srdca dúfali, že počasie sa umúdri a predsa sa bude pretekať. Športové zápolenie sa zrušilo, ale zopár bežcov, ktorých vietor neodradil, sa vydali na malý výlet na vrchol Kojšovskej hole.

Po občerstvení v chate Erika, Ján Margita poďakoval športovcom aj spoluorganizátorom za úsilie udržať tradíciu zimných hier a po dohode organizačného výboru vyhlásil výsledky zápolenia - všetky kategórie majú zapísané rovnaké časy, všetci sú víťazmi. "Konečne bedňa!," s úsmevom prijal správu Roman Fedák.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...