Vyhľadávanie:

Jakubovi to išlo naozaj skvelo

Jakubovi to išlo naozaj skvelo

Deň otvorených dverí v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej sa vydaril

"Jakubko, dávaj pozor! Vidíš? Na semafore svieti červená!" "Ale, veď vidím," presviedčal sotva päťročný svetlovlasý škôlkár svoju mamu Eriku Šoferovú, ktorá postávala vedľa jednej z dráh dopravného ihriska a bedlivo pozorovala svoju ratolesť. Jakubovi to išlo naozaj skvelo. S prilbou na hlave, ako sa patrí, brázdil na malom bicykli zákutia ihriska s veľkou dávkou sebaistoty. "Po riadnej ulici by som teda nešiel," prezradil nám, keď sa na chvíľu zastavil pri mame. "Ešte som malý... ale tu je to ako naozajstne." A mamina dodala: "Na Alejovú chodíme vždy, keď nám to čas dovolí. Objavili sme toto ihrisko asi pred pol rokom a odvtedy tu chodíme. Jakub miluje bicyklovanie a tu je to bezpečné. No a dnes sme tu samozrejme chýbať nemohli... Našťastie, zlá predpoveď meteorológom nevyšla."

Zo slnečného dopoludnia sa v stredu minulého týždňa tešili všetci. Organizátori dňa otvorených dverí v Športovom a zábavnom areáli na Alejovej ulici v Košiciach i rodiny s deťmi, ktoré prijali pozvanie na vyvrcholenie Košického športového leta 2007. Zorganizovala ho už po tretí raz Mestská časť Košice-Juh za výdatnej podpory spoločnosti U. S. Steel Košice. Kým na všetkých ihriskách už od deviatej hodiny zápolili turnusové víťazné tímy futbalistov, streetbalistov, hokejbalistov, tenistov i stolných tenistov o métu najvyššiu - superpohár, v hľadisku prírodného amfiteátra si ďalší diváci, ktorých prišli pozdraviť a zaželať im príjemne strávený deň starosta MČ Košice-Juh Jaroslav Hlinka, viceprezident pre riadenie externých služieb a vzťahov U. S. Steel Košice Miroslav Kiraľvarga, ruka v ruke so svojím synom, i riaditeľka Úradu KSK Rozália Múdra, si vychutnávali zábavu z iného súdka. Mažoretky na javisku vystriedal súbor Capoeira, ktorý excelentne predviedol nadšenému obecenstvu prvky z brazílskeho bojového umenia. Tomáš Plaszky so svojím Divadlom v kufri, rôznymi čarami, či "kobrou" tancujúcou výlučne na makarenu, vtiahol malých divákov do sveta kúziel a dobrej zábavy. Nečudo, že nechceli aby odišiel... Tak ako Marián Čekovský, ktorý si na pódium pozval mladé talenty, aby predviedli časť svojho speváckeho umenia, či obratní a pohybovo nadaní mládežníci so svojou freestyle break dance show...

V areáli na Alejovej vládla počas celého dňa nesporne dobrá nálada. V kurze boli bicykle, trojkolky, kolobežky, preliezky, šmýkalky, hojdačky, pieskovisko, nafukovacia loď s pirátom, ale najmä rôzne súťaže, maľovanie na tvár, či tvorivé dielne. A po dvoch mesiacoch zápolenia sa konečne dočkala aj športujúca mládež.

"Víťazi všetkých troch turnusových kôl a pochopiteľne i superpohára v piatich športových disciplínach dostanú po prvýkrát okrem pohárov aj medaily," prezradil správca ihriska Viliam Rác. "To bolo ich najväčšie želanie, nuž sme im ho splnili." Popoludní už bolo rozhodnuté. Superpohár Košického športového leta 2007 si v kategórii od 10 do 15 rokov vybojovali vo futbale chlapci z mužstva Podhradová, v kategórii od 15 do 18 rokov FC Bereš dnuka. V hokejbale ho získal tím A je to, popýšiť sa s ním môže aj Peter Slovenský, ktorý zvíťazil v tenise a Matúš Kocúr, ktorý svojich súperov prevalcoval v stolnom tenise.

Náhoda chcela, že sme sa v zaľudnenom areáli krátko popoludní s Jakubkom a jeho mamou opäť stretli. "Som zvedavá, ako ho odtiaľ dostanem," konštatovala s úsmevom pani Erika. "Mami, ešte jedno kolečko, dobre?!" začuli sme z diaľky...

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...