Vyhľadávanie:

Jasné víťazstvo našich obchodníkov

Jasné víťazstvo našich obchodníkov

Už tradične v marci sa od roku 2003 stretávajú na ľade hokejové mužstvá našich obchodníkov z U. S. Steel Košice a českých zákazníkov s pozvanými hosťami. Tentoraz sa v novej Steel Aréne uskutočnil v uplynulom týždni už piaty vzájomný duel tímov Cassovia Stars - Bohemia Steelers, na ktorý mali voľný vstup naši zamestnanci a ich rodinní príslušníci. Mnohí z nich prišli na tento zápas zo zvedavosti, aby na vlastné oči videli prekrásny športovo-kultúrno-spoločenský stánok v Košiciach, ale okrem toho boli aj zvedaví na súboj našich rekreačných hokejistov z U. S. Steel Košice proti reprezentantom z firiem USSK Bohemia, IT Bohemia, Ferona, Metal Trade Bohemia, KK Metal, Metalimex i Korado.

Stretnutie malo slávnostný úvod, keď po českej, americkej a slovenskej hymne sa k hráčom obidvoch mužstiev a divákom najprv prihovoril viceprezident U. S. Steel Košice pre predaj a marketing John B. Peters a po ňom prezident spoločnosti David Lohr, ktorý potom aj zápas otvoril vhodením puku na buly medzi hokejky kapitánov mužstiev Miroslava Maďara a Petra Uhríka. Súboj sa začal veľkou prevahou nášho mužstva Cassovia Stars, ktoré napokon po skvelom výkone všetkých hráčov presvedčivým spôsobom zdolalo Bohemiu Steelers 8:2 (2:0, 1:0, 5:2). Káder domáceho mužstva tvorili hráči majstrovského tímu z Vedenia posilnení bývalým extraligovým hráčom, dnes trénerom Miroslavom Ihnačákom, prezidentom HC Košice Ľubomírom Vemem, ako aj hosťujúcimi hráčmi Jánom Perunom a Martinom Fitzom. Aj hostia sa na tento zápas posilnili, keď ich dres obliekli bývalý reprezentant v tenise Branislav Stankovič i asistent trénera HC Košice Milan Staš. V bránke obidvoch tímov sa predstavili mladí nádejní brankári, synovia našich viceprezidentov, u domácich 16-ročný Miroslav Kiraľvarga a u hostí iba 15-ročný Anton Jura. Títo juniori si počínali ako skúsení harcovníci a i napriek inkasovaným gólom boli oporami svojich tímov.

Lepšie začali domáci, ktorí sa v 3. minúte gólom Rusiča a v 12. minúte po strele Juru dostali do dvojgólového vedenia. Keď v 7. minúte druhej tretiny strelil Lang tretí gól, zdalo sa, že tento súboj už Cassovia Stars len tak ľahko nepustí z rúk. Do záverečnej tretiny nastúpili naši hokejisti nekoncentrovaní, na chvíľu poľavili a už v 3. minúte záverečnej tretiny strelil kontaktný gól z mužstva hostí Mašín, ktorý znížil na 3:1. Až potom opäť pridali na útočnej aktivite a pred bránkou hostí rozkrútili poriadny kolotoč. V rozpätí štyroch minút pridali ďalšie tri góly, ktorých autormi postupne boli Bolf, Kováč a Veme.

Za stavu 6:1 sa v 12. minúte opäť strelecky prezentovali hostia a zásluhou výborného korčuliara Staša znížili na 6:2. Lenže v tej istej minúte Kunc strelil siedmy gól a bodku za týmto zaujímavým a vcelku vydareným stretnutím dal v predposlednej minúte Veme, ktorý sa takto stal najlepším strelcom Košičanov. Bolo to už tretie víťazstvo Cassovie Stars v päť zápasovej sérii vzájomných meraní síl. Predtým sa dva razy z víťazstiev 2:1 a 6:0 tešili naši obchodníci a dvakrát vyhrali po výsledkoch 6:3 a 4:0 naši hostia z tímu Bohemia Steelers.

Podobne ako v predchádzajúcich stretnutiach, aj po tomto piatom zápase strieľalo desať hráčov z každého tímu trestné strieľania. Tento súboj už skončil nerozhodne 3:3. Z domácich hráčov boli úspešní Kiraľvarga, Lang a Maďar (samostatné nájazdy nepremenili Bolf, Jura, Palai, Veme, Stollár, Šesták a Bajus). Za hostí góly z trestného strieľania zaznamenali Mašín, Stankovič a Hájek (neúspešní boli Horák, Zeman, Puchar, Kašpar, Müller, Souček a Uhrík).

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...